keresés

2014. november 24., hétfő

Győznek a trollok?

Zelda Williams apja halálát követő napon kénytelen volt annak twitter fiókját megszűntetni, annyira elharapóztak a rosszindulató kommentek. A trollok valóban nyerésre állhatnak?

Egyre nehezebbé válik az internetes trollkodás elleni védelem, amit ez a tragikus eset is megerősít. .A technológia fejlődésének köszönhetően pedig egyre inkább megszűnt a határ a celebek és a rajongóik között, így a paparazzik helyett az internetes áskálódók kezdtek el tömegesen felbukkanni, táptalajt biztosítva a többi trollnak is.
Hogy mivel váltották ki a fiók teljes megszűntetését?  Nem sokkal Williams halála után olyan fotók kezdtek el terjedni a neten, amelyen a sztárt mutatták  sebhelyekkel a nyakán, mellette a felirattal: "Nézd, mit tett magával miattad", mindezt kevesebb mint 24 órán belül.
.
Hiába minden  moderátori erőfeszítés, a trollkodás elleni harc sajnos nem annyira egyértelmű: az internet a mindennapi életünk részévé vált, itt kapcsolódunk ki, itt informálódunk. Az egyedüli megoldást a különféle online védelmet biztosító szolgáltatások jelenthetik, illetve a túlzásokba eső trollok jelentése az adott honlap moderátorainak.

Forrás: http://www.nyest.hu/hirek/gyoznek-a-trollok-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése