keresés

2019. november 12., kedd

A mesterséges Intelligencia kérdése - Pozitív vagy negatív az emberiségre nézve?

A Mesterséges Intelligencia mai világunkban.

Mai világunkban a mesterségei intelligencia rettentően elterjedt, szinte ott van mindenhol az életünkben mégse vesszük észre olyan természetessé vált.

Az internetes weboldaloktól kezdve egészen a videójátékokig, hatalmas szerepet tölt be mindennapjainkban. Folyamatos, elképesztő gyors fejlődése az emberek bizonyos részében - teljesen jogosan - félelmet vált ki.

A kérdés: Jó ez nekünk?

Természetesen minden területnek vannak követői,és ez a mesterséges intelligencia kérdésénél sincs másképp. Vannak akik úgy gondolják, ez a fejlődés az emberiség javát szolgálja, és  találunk olyan egyéneket is,akik egyenesen elutasítják ezt a fajta hozzáállást.

Vita a "királyok" között.

A Facebook császára - Mark Zuckerbeg - és az MI szakterületén elhelyezkedő egy kiemelkedő karakter - Elon Musk - csatáztak egyet az Internet Hálóvilágában és kifejezték eltérő álláspontjaikat a témával kapcsolatban.
Mark Zuckerbeg úgy gondolja az MI csakis az emberiség javát szolgálhatja míg Elon Musk rámutat a fejlődés potenciális negatív következményeire is: Az MI több millió ember életét tönkreteheti azzal,hogy a mai világunkban szükséges alapmunkálatokat átveszi az embertől, így hatalmas munkanélküliséget teremtve. Ámbár ez a kijelentés túl nagynak hangozhat néhány embernek, egyáltalán nem alaplaptalan. Ahogy fejlődik az MI,úgy válhat egyre "értéktelenebbé" az emberi erőforrás, a Mcdonalds-os pénztárostól kezdve egészen az autómosó karrierig sok munkaterület veszélyben lehet.

Elon Musk szerint Mark Zuckerbeg látásköre erősen szűk, nincs tisztában a  teljes igazsággal. A kijelentést csak az idő múlása fogja tudni alátámasztani.


Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése