keresés

2020. október 16., péntek

A YouTube lesz az új Tik Tok?

Mi is a Tik Tok?

"A TikTok egy kínai videomegosztó közösségi hálózati szolgáltatás, amit 2012-ben alapított a pekingi székhelyű ByteDance cég. Rövid tánc-, szinkron-, komédia- és tehetségvideók készítésére szolgál. Az alkalmazást 2017-ben indították iOS és Android platformokra Kínán kívüli piacokon."

A Tik Tok rendkívül népszerű a felhasználók körében. Olyannyira, hogy 2019-ben az applikációt 738 millió alkalommal töltötték le, amivel a Facebookot és a Messengert is megelőzve a második helyre lépett elő az éves összesítésben.

A YouTube próbálja felvenni a versenyt

A Tik Tok titka a rövid pár másodperces videókban rejlik. Ezt az ötletet kihasználva a YouTube is elkezdett dolgozni egy Shorts nevű alkalmazáson, amely akár komoly ellenféllé is nőheti ki magát a Tik Tokkal szemben. Ezzel az alkalmazással rövid 15 másodperces videókat lehetne készíteni, szerkeszteni és persze közzétenni.
Az egészet állítólag arra építi a cég, hogy a Youtube Musicban rengeteg zeneszám található, amiket használhatnának a júzerek.

A jövő még képlékeny

Hogy ebből a tervből mi tud megvalósulni, az majd csak idővel derül ki. Egyelőre annyi biztos, hogy a Youtube-nak igen fel kell "kötnie a nadrágot", ha leakarja győzni a kínai applikációt.
Mindenesetre a YouTube a Shorts béta verzióját már el is indította Indiában. A YouTube főoldalon egy külön sor kapott helyet a rövid videókhoz, a felhasználók ezen simítva léphetnek egyik felvételről a másikra. Az ígéret szerint a jövőben még könnyebb lesz ezeket megnézni. A létrehozás ikonnak pedig új helyet találtak Androidon, és több országban hamarosan iOS-re is jönnek a változtatások.

Forrás: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése