keresés

2020. október 22., csütörtök

Haladék a TikToknak

 

Előzmény:   Az amerikai kereskedelmi minisztérium 2020.09.18 -ai rendeléteben közölte, hogy 09.27- étól betiltanák a We Chatet és részben a TikTokot is az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy letöltenise lehetne majd az alkalmazásokat, a tiltás csak az USA-ra vonatkozik. A TikTokot lehet majd használni, ha már letöltésre került,            frissíteni azonban nem lehet majd. 

A kínai videómegosztó nemzetbiztonsági fenyegetést jelent 

Trump és az amerikai kormányzat álláspontja szerint a kínai videómegosztó nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára, mert amerikaiak millióinak adataihoz jut hozzá. Az amerikai haderőnél már be is tiltották az alkalmazást. Trump állítása szerint nem bánja, sőt jóvá is hagyná, ha a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriásvállalat felvásárolná a TikTok kínai videómegosztót. Hozzáfűzte azonban, hogy az üzleti megállapodásnak 
jövedelmezőnek kell lennie az amerikai pénzügyminisztérium számára is.



Tolódik a határidő

A legfrissebb álláspont szerint haladékot kapott a TikTok, az eredetileg szeptember 27-ére szóló tiltás, egy felelős szövetségi bíró segítségével ideiglenesen feloldásra került. Azt nem tudni, hogy ez a halasztás mennyi időre szól, ugyanakkor "végleges", november 12-ei határidőn a döntés nem változtat.

November 12 a végleges döntés határideje

A fenti döntés csak ideiglenesen könnyít a TikTok, illetve az anyacég ByteDance helyzetén, az ugyanis nem vonatkozik a Washington által kijelölt, november 12-ei határidőre - ha eddig nem sikerül az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági szempontból megnyugtató tulajdonosi struktúrát kiépíteni a TikTok számára, a szolgáltatásnak mennie kell az USA-ból. Ez nem csak az alkalmazásboltokat érinti, az Egyesült Államok "minden műszaki tranzakciót" tilthat a TikTokkal, így elviekben a telepített példányokat is használhatatlanná téve.


Forrás: hwsw.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése