keresés

2020. október 16., péntek

Kamatozó digitális megtakarítást kínál az INLOCK

A digitális pénzügyek (FinTech – Financial Technology) legújabb generációjához tartozó INLOCK megoldása, akár évi 10%-ot is meghaladó hozamot ígér. „Az INLOCK főleg azoknak nyújt megoldást, akik a banki betétek és kötvények tőkegaranciája mellett lényegesen magasabb kamatokra kívánnak szert tenni anélkül, hogy a részvény vagy deviza piacok kockázatait kellene felvállalniuk” – írja a fintechzone.hu 



A magyar hátterű, s kezdetben még csak a közösségi kölcsönzéshez megoldást nyújtó INLOCK digitális pénzügyi platform, ezzel újabb szeletet nyert magának a szolgáltatások terén. A kamatozó tárcának elnevezett megtakarítási szolgáltatás során a platform az ígért kamatokat intézményi kölcsönadással termeli meg, ahol az ügyfelek által elhelyezett virtuális fizetőeszközöket többek között tőzsdék vagy kockázati tőke alapok veszik igénybe a saját rövidtávú likviditásigényeik kezelésére. Olyan üzleti szereplőkről van szó, akik a kezelt tőke alap rugalmas és gyors hozzáférése érdekében hajlandók megfizetni a magas kamatokat. „A közel 10.000 ügyfél és a hétmillió dollár összértékben kezelt virtuális fizetőeszköz mára egyértelműen bizonyította az INLOCK üzleti modelljének működőképességét” – állapítja meg a portál, az üzleti szereplők megnevezése nélkül. 

Veszélyek? Vannak...

Az összeállítás kitér azonban a hasonló fintech megoldások technológiai kockázataira, mondván „a kizárólag digitális térben működő pénzügyi termékek esetén fennállnak a csalások és egyéb kiberbiztonsági incidensek veszélyei is. Ezen rizikókkal szemben azonban az INLOCK húsz millió dolláros intézményi biztosítással rendelkezik szolgáltató partnerén keresztül.”

A független auditor által kiadott tanúsítványával, Magyarországon egyedül az INLOCK platform végezhet letéti pénztárca szolgáltatást auditált elektronikus hírközlő eszközön keresztüli ügyfélazonosítással – zárja összeállítását a digitális pénzügyekkel foglalkozó portál. 

Forrás: fintechzone.hu

Kép forrása: newsbtc.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése