keresés

2021. február 23., kedd

Bumble, ahol a nőké az elsőbbég

A Bumble nevű alkalmazás 2014 végén jött létre, két olyan ember által, akik már korábbi éveikben is foglalkoztak ilyen applikációkkal (Tinder és Badoo). Whitney Wolfe Herd a Tinder egyik alapítója volt és Andrej Anderejev a Badoo applikáció létrehozásán dolgozott korábban. Céljuk az volt, hogy olyan társkereső akartak létrehozni, ahol kizárólag a nők dönthetik el, hogy akarnak-e beszélgetést kezdeményezni.

A társkereső

A Bumble lényegében a Tinder és a Badoo "keveréke". Ugyanúgy helyszín alapú az alkalmazás, jobbra húzás jelzi azt, hogy érdekli a másik fél, és balra húzással jelzi, ha nem. Az az egy különbség van a Tinder/Badoo és a Bumble között, amivel egyedi az applikáció, hogy kizárólag csak a nők kezdeményezhetik a beszélgetést és erre a párba állás után 24 órájuk van, különben szétválnak a "párjukkal", így motiválva az nőket a beszélgetés elkezdésére.

Hatalmas siker

Az applikáció már annyira túlszárnyalta a Tindert is, hogy a Tindert tulajdonló cég (Match Group) 2017-ben felkereste őket és tett egy 450 millió dolláros vételi ajánlatot a cégért, amit a Bumble tulajdonosok visszautasítottak. A Match fő szolgáltatása a Tinder, de rengeteg más társkeresőt is üzemeltetnek, így övék az OKCupid, a PlentyOfFish vagy a Match.com is. Az a gondjuk viszont, hogy egyre erősebb konkurenciával kell megküzdeniük a társkeresőpiacon.
2021 elején átlagosan havi 42 millióan használják az applikációt. Anderejev eladta részesedését a Blackstone befektetési alapnak, a 31 éves Whitney Wolfe Herd lett a valaha volt legfiatalabb női vállalatvezető, aki vezényelte egy cég tőzsdére lépését.

A koronavírus miatt jobban szárnyalnak a társkereső applikációk

A koronavírus, mint minden mást, úgy az ismerkedést is javában megnehezíti, internetes térbe terelte ami nem jelent mást. mint hogy megnőtt az online társkereső applikációk forgalma. A pandémia következtében az elmúlt hónapokban jócskán beszűkült az életterünk: a járványügyi korlátozások miatt minimálisra csökkentek a társas kapcsolataink, és egyre kevesebb lehetőségünk van arra, hogy személyes találkozások alkalmával kössünk új ismeretségeket. A párkereső appokat a vírus előtt is sokan használták, azonban jelen helyzetben a szingliknek kizárólag ez maradt, hogy új embereket tudjanak megismerni. A Tinder és Badoo mellett emiatt is van hatalmas sikere a Bumble applikációnak, ami most tör a csúcsra.



Források, linkek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése