keresés

2015. október 19., hétfő

A dübörgő törekvések - Mit tesz a Microsoft az év maradék részében?

Október hónap elején a Microsoft tartott a rajongók számára egy kis tájékoztatót, hogy milyen eszközöket fog Karácsonyig a piacra dobni. Ezen kívül némi statisztikai adatokkal is szolgál nekünk Terry Myerson ami a jelenlegi legnagyobb szenzációjukkal kapcsolatos, a Windows 10-zel és az Explorer helyére kerülő Edge böngészővel. A továbbiakban még szó esik a Xboxokról,   meg egy olyan eszközről is ami segít saját egészségünk megőrzésében, valamint megnézzük hogy mi a helyzet a Lumiákkal!

 

A jelenlegi gyöngyszem: Windows 10

A cég jelenlegi büszkesége amit nagyjából kettő hónapja bocsájtottak ki. Elégedettek az új rendszer teljesítményével, a statisztikák magukért beszélnek. "Eddig 110 millió készülékre töltötték le a Windows 10-et." Ilyen rövid idő alatt ez a mennyiség elég jónak mondható. De nem csak egy új operációs rendszert kaptunk, ezzel együtt érkezett a Microsoft új böngészője az Edge! Az már megint egy másik kérdés, hogy az új böngésző mennyire hódítja meg a felhasználók szívét? Az előre megjósolható hogy nincs könnyű feladata az új böngészőnek, hisz elődje az Internet Explorer hosszú "uralkodása alatt" elég sok elégedetlen felhasználót szerzett. Egy értelmét látták a jó öreg Explorernek mégpedig azt, hogy egy másik böngészőt töltsenek le vele. Az Edge eredménye sem olyan rossz első próbálkozásra " 650 milliárd oldalt töltöttek le a Microsoft Edge-dzsel."


Más területek

A statisztikai adatok kimerítése után Terry Myerson áttért egy másik témára, aminek a főszereplői az új fejlesztésű eszközök. Először az Xbox kerül a rivaldafénybe, annak is egy teljesen új modellje a Halo 5 Xbox és ha már Xbox akkor ehhez párosul új konzol is ami több különböző típusú játékhoz használható. Igencsak okos döntés volt, most piacra dobni ezt az eszközt. A Karácsony közeledtével nehéz lesz olyan Xbox és Microsoft párti családot találni ahol ez nem lesz megtalálható, röviden: Az időzítés pazar volt!

Egészség? A Microsoftnak ez is fontos! 

Ez első nekifutásra elég furcsán hangzik. Mi dolga a Microsoftnak a mi egészségünkkel? Lindsey Matese elmagyarázza! 
Az előbb említett hölgy a Microsoft Band részlegének a vezetője. A Band csoport egy igen érdekes eszközzel jött elő: Microsoft Band-el. Ez az eszköz elsősorban azoknak lehet nagyon fontos és érdekes akik mindent megtesznek egészségük  megőrzése érdekében. Normális esetben ez minden emberre igaz lenne, de sajnos nem így van.
 Az előbb említett eszköz elég sok funkcióval bír, ez szerintem megér egy felsorolást:
  • Beépített GPS
  • UV-monitor
  • alvásfigyelő
  • irányított edzéstervek
  • kalóriaszámláló
  • barométert 
 Láthatjuk, hogy az itt említett "Sportkarkötő" nem egy unalmas eszköz. A következő nagy kérdés még az lehet, hogy miből van?  Hiszen sportnál nincs kizárva az esés és a sérülés lehetősége, így ha használjuk ezt a technika csodát edzés közben az sincs kizárva, hogy új "kincsünket" is összetörjük magunkkal együtt. A fejlesztők erre is gondoltak! "Hajlított Gorilla Glass 3 van rajta, ezzel ugye azt akarják elérni, hogy kevésbé legyen törékeny." Persze azt hozzá kell tenni hogy így sem elpusztíthatatlan!
Még mindig nincs vége a sornak mert azt is említeni kell, hogy az eszközhöz jár alkalmazás is: a Microsoft Health! Ez "Minden adatot megkap a karkötőből, ezeket grafikonokba, táblázatokba szedi, hogy átláthatóbb legyen a felhasználónak. Vagy az orvosnak, ha van annyira modern, hogy hajlandó egy pillantást vetni rá. Még azt is ki tudja számolni az alkalmazás, hogy mennyi oxigénre van szüksége a sportolónak a maximális teljesítményhez."
Végül annyit érdemes még megemlíteni, hogy mind a három nagy platform támogatja a Band-et: Windows Phone, iOS és az Andorid is.

Lumia - Telefon vagy számítógép?

Ebben tényleg benne van minden! Lassan már több is mint kéne... Telefonnak lehet még egyáltalán nevezni ?
Egy új Lumia család került a porondra: A Lumia 950 és 950 XL. Ennél a két példánynál erősen látszik az, hogy mikre erősít a Microsoft. Én elsősorban a fényképező funkciót emelném ki. Az ígéretek úgy szólnak, hogy mindkét modellnek 20 megapixeles kamerája lesz, Triple LED RGB vakuval, külön fényképező gomb és ötödik generációs optikai stabilizáló van hozzá! (Azt csodálom, hogy a Hubble űrteleszkópot nem pakolták még bele :-) ) Viccet félretéve, nagyon komoly kis szerkezet lesz. Ezekkel az adottságokkal, rossz fényviszonyokkal is minőségi képet tudunk majd készíteni. De itt még nincs vége, ez sejthető is!
Az szerintem logikusan kikövetkeztethető, hogy a készülék a Windows 10-et fogja használni, ebből jön, hogy minden saját szoftver ott lesz (Office, Cortana, Skype, OneDrive), 32 Gb-os tárhellyel rendelkezik majd és az akkumulátor harminc perc alatt tölt fel 50 százalékos töltöttségi szintre.
Ez eddig jól hangzik! De lesz még jobb is! Érdekes álláspontot osztott meg a Microsoft mégpedig azt, hogy: "szeretnék, ha a mobilok igazi munkaállomásokká váljanak, ezért mindenféle perifériát lehet csatlakoztatni hozzájuk, mint például billentyűzetet, monitort."
Szerintem nem vagyok egyedül azzal az érzéssel ha azt mondom, hogy ez már jobban hajlik a PC irányába mint a szimpla telefonhoz.
Végül közölném az árát az eszköznek ami jelenleg úgy áll, hogy: "A kisebbik mobil 549 dollárba kerül és novembertől kapható majd, az XL 649 dollár lesz majd."
Röviden azt lehet róla mondani akármilyen jó és fantasztikus az ára elég magas, ahogy a minősége is annak tűnik. Szerintem megvan az esélye annak, hogy ezzel feljebb mászik azon a bizonyos létrán a Microsoft! A kérdés csupán annyi, hogy hány ember engedheti meg magának majd ezt a különlegességet?

Forrás:
Index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése