keresés

2015. október 31., szombat

A GoogleGlass "naposabb oldala"


A korábbi bejegyzésemben az okos szemüveg árnyoldalát taglaltam, hogy mennyi helyről tiltják ki, mivel sérti a személyiségi jogokat. Most szeretném megvilágítani azt, hogy mivel is teheti jobbá az ember hétköznapjait. Az élet számos területén változásokat hozhat, ezekből néhány példát mutatok be a továbbiakban.


Család

Vitatott, hogy pozitív vagy negatív dolognak számít a GoogleGlass, sok kritikát kapott főleg a személyiségi jogok megsértése miatt, illetve, hogy például vezetés közbeni használata veszélyes lehet stb. Az ehhez hasonló negatív hírverés miatt próbáltak egy olyan reklámmal kedvet csinálni újra az eszközhöz, ami az emberi oldalát mutatja be. A reklámban azt láthatjuk, hogy a gyermekével játszó szülő, nem kényszerül arra, hogy kamerázzon kézi eszközzel, így nem ragad kívül az eseményeken, hanem részese marad és a "saját szemszögéből" felveheti és később visszanézheti a számára kellemes pillanatokat pl.: a közös játékot, születésnapokat, egyéb ünnepeket. Így egy új fokra léphet az emlékmegőrzés.
Forrás: Okosszemüveg Portál

Orvostudomány

Az oxfordi egyetem kutatóinak köszönhetően az okos szemüveg az orvoslás területén is használhatóvá válik. Azon emberek számára akiknek a látása már nagyon leromlott és már alig látnak, lehetőségük van újra ha nem is jól, de jobban látni. A továbbfejlesztés lényege, hogy az ember elé vetíti a képet amit eredetileg látna, de felerősítve. Így alakok formák, tárgyak felismerésére lesz képes. A készülék árnyoldala, hogy laptopot kell hozzákötni amit hátizsákban kell hordani, illetve magán a fejen lévő része is jóval nagyobb mint egy szemüveg, így nehezen hordozható, de már dolgoznak rajta, hogy kisebbé tegyék. Ezzel sikerült ismét jobb képet festeni az okos szemüvegről. A készülék fejlesztésével későbbiekben sokak számára javulni fog az életminőség.  A képen azt láthatjuk, amit ők látnak, színek ugyan nincsenek, de a közlekedésben és a mindennapi teendők elvégzésében mindenképp segít.
Forrás: Okosszemüveg Portál

Sport

Napjainkban az egészséges életmód központi kérdés, ehhez nem csak a megfelelő étrend tartozik, hanem a sportolás is. Utóbbi ösztönzésére olyan App-ot fejlesztenek a Googleglass-ra amely lehetővé teszi, hogy önmagaddal vehesd fel a versenyt. Az alkalmazás méri a teljesítményedet és összehasonlíthatod korábban elért eredményeiddel. Így nyomon követheted fejlődésedet, ha pedig előző napi éned jobban teljesített az motiválhat, hogy még több energiát adj bele a napi edzésedbe és tegyél túl magadon. Ezenkívül lehetőség van rá, hogy gyorsítsd a tempót, különféle dolgokat magad köré vetíteni pl.: zombikat akik életedre törnek, vagy egy aszteroidát, ami feléd tart és menekülni kell. Síelés közben, magad elé vetíthetsz "pályát"-kapukat amik alatt át kell haladnod. A sok extra mellett az edzésre szinte "nem is kell figyelned" és már a végére is értél a napi célkitűzésednek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése