keresés

2015. október 6., kedd

Mémek, trollok, vírusvideók és gerilla marketing

  Mi is pontosan a mém és kik azok a trollok?



A mém nem más mint egy digitális fájl (leginkább kép) ami egy elterjedtebb film képsoraiból vagy híressé vált képből, vagy éppen személyből készült, és tartozik hozzá általában egy idézet amit annak készítője módosít az igényének megfelelően hogy valamilyen vicces formában nyilvánítsa ki véleményét, vagy egy adott témához kapcsolódóan készít, vagy csak egyszerűen éppen ami eszébe jutott és passzol a mémhez. A mémek talán egyik legnagyobb lelőhelye a 9GAG és a Facebook.



Mi magunk is készíthetünk mémet mémgenerátorral már meglévő mémeket felhasználva, persze fontos hogy mi az adott mémnek a rendeltetése, és ahhoz megfelelő szöveget társítsunk. Vagy mi magunk is készíthetünk akár teljesen új, még nem létezőt, más kérdés hogy mennyire terjed el vagy lesz népszerű.


És hát persze ott vannak a trollok. A trollok olyan emberek akik szándékosan átverik a népet, félrevezető kommentekkel, kérdésekkel, vagy szándékosan játszák el hogy nem értenek valamit, vagy csak éppen azzal húzzák az emberek agyát hogy mondjuk a YouTube-on egy banda videója alá utálkozó kommenteket írnak, hogy a rajongókat ezzel dűhítsék. A trollok tehát szándékosan, előre megfontoltan provokálják az internetfelhasználókat.


Vírusvideók?


Természetesen nem valami fertőző betegségről van szó, csak utalás arra, hogy olyan gyorsan terjednek ezek a videók akár valamiféle vírus. Ezalatt azt kell érteni, hogy pár nap alatt milliós nézettséget érnek el ezek a videók, megosztással. Mondhatni "szájról szájra" emberről emberre terjed a neten. Általában valami vicces jelentről van szó és általában nem hosszabb egy percnél, persze minél rövidebb, és viccesebb annál jobb, mert így többször vissza lehet nézni, ami miatt nő a nézettségi mutatója, így generálva a milliós nézettséget.


Gerillamarketing - mit is jelent?



A gerillamarketing a nem hagyományos marketing eszközök illetve technikák, valamint marketing-stratégia összefoglaló neve. Nem másról van szó, mint valami kreatívan elhelyezett, vagy kreatív módon készült reklámról, ami nem a tévében látható, hanem az utcán, vagy a neten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése