keresés

2023. december 16., szombat

Állítsuk meg a cyberbullyingot - 2

A témában, vagy hozzá kapcsolódóan a weben jelenleg számos információ elérhető.

Első példaképp azt a weboldalt hoznám fel, melyet még annak idejében az én informatika tanárom mutatott nekem 2010 körül. Ez a weboldal a saferinternet.hu, mely a mai napig folyamatosan frissül. Együtt működik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal és a Kék-Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal is. A weboldalukból kiderül az, hogy kik ők, mit kell tudni róluk stb. mindezt egyedi, akár játékos módon szemléltetik.
Az Európai Bizottság által indított Safer Internet Programban tudatosságnövelő központként a gyermekek, szülők, tanárok és döntéshozók felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több internethasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak.
A „tanárok és diákok visszajelzései” menüpontban kiderül, hogy milyen hasznos is ez az oldal valójában. 

Régen is voltak mindenki számára érthető videók az oldalon, ma viszont már játékok is vannak, ezzel segítve az új ismeretek elmélyítését.

Unicef

Forrás: Wikipedia

 

A másik hasznos weboldal, mely foglalkozik az internetes bántalmazással az unicef.org.
Ezen a linken található, ahogy az Unicef arról ír, hogy mi az a cyberbullying, és hogyan tudjuk megállítani. Az Unicef oldala pontokba szedve, a lényeget kiemelve mindenki számára érthető és hasznos tudásanyaggal áll a kíváncsiskodók rendelkezésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése