keresés

2013. október 21., hétfő

Cselezd ki a titkosszolgálatot!

Miközben sokan épp az NSA elől próbálnak rejtőzködni, egy amerikai művész olyan Gmail-kiegészítőt készített, ami szándékosan „gyanús” szöveget generál az emailjeink végére, hogy azok mindenképpen fennakadjanak a titkosszolgálati szűrőkön.
Ben Gosser – aki az Edward Snowden által kirobbantott botrány után rukkolt elő a ScareMail-lel – így foglalta össze terve lényegét: „Az NSA egyik módszere az, hogy előre meghatározott kifejezéseket keres a megfigyelt email-forgalomban. (…) Az eredmény egy ámokfutó kormányzati megfigyelő-gépezet, amely algoritmikusan összegyűjti digitális kommunikációnkat. A ScareMail célja, hogy felborítsa az NSA megfigyelési munkáját. Eleve tűt keresnek a szénakazalban, és ha telerakjuk az emaileket a számukra ijesztő szavakkal, kilátástalan lesz a munkájuk, mert az a keresés, ami mindent kidob, pontosan olyan, mint az, ami semmit.”
Gosser természetesen nem ismeri az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség által szűrt keresőkifejezéseket, ezért az amerikai belbiztonsági minisztérium (Department of Homeland Security, DHS) közösségi oldalakon használt keresőkifejezéseit vette alapul – írja az Index.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése