keresés

2013. október 3., csütörtök

Regisztráld anyádat is!



Kezdetben a Facebook egyetemisták számára működött, de ma már világméretű közösségi oldal lett, sőt a szülők is megjelentek rajta. Az Education Database Online szerint a szülők nagy része csak azért regisztrál, hogy figyelhesse csemetéjét.

Amerikában az édesanyák több mint, a 70 % százaléka már aktívan tevékenykedik a Facebookon és ez nem csak az USA-ra érvényes. Ugyan úgy, mint mások a szülők is szórakozásra, kapcsolataik ápolására használják a közösségi oldalt. Adatok szerint a szülők közel 43%-a naponta ránéz a gyermeke oldalára. 

Ugyanakkor a fő kérdés, vajon a gyerek mit gondol minderről?

A fiatalok vegyes érzelemmel fogadják a szülők jelenlétét a Facebookon. Ahogy, a gyerekek cseperednek egyre inkább kínosabb lesz nekik, és sorra törlik le szüleiket a posztjaikról. Az igazság, hogy a tiniket nagyon zavarja a szülői jelenlét. Csak a családi béke fenntartása érdekében nem törlik szüleiket ismerőseik közül.

Nem azzal van a gond, hogy anya és apa fenn vannak a közösségi oldalon, hanem azzal amit és ahogy csinálnak. Pl:. kínos commentelések, ellenőrző kérdések küldése stb. Így a fiatalok kétszer is meggondolják mit postolnak ki az oldalukra.



source

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése