keresés

2022. március 19., szombat

A Huawei pátyi létesítménye

 

A Huawei 2009-ben nyitotta meg az Európai Ellátó Központjának pátyi üzemét, így 2021-ben Magyarországon elsőként indulhatott el valós környezetben ipari felhasználású 5G magánhálózat. A Huawei már betekintést is engedett az üzem működésébe, aminek nemrég zárult le a digitalizációs fejlesztése.

5G és az önvezető járművek

Az 5G technológia előnyei az ipari felhasználásban sokkal gyorsabban mutatkoznak meg, mint a felhasználók szintjén. Ezt támasztja alá a pátyi központ is, amelyben a Huawei beszámolója szerint az 5G hálózat és a hozzá kapcsolódó Ipar 4.0-ás megoldások bevezetése óta jelentősen csökkent a raktári és termelési átfutási idő, csökkent a hibarizikó kockázata, emellett javult a munkabiztonság is.


Az 5G hálózat  rendkívüli adatátviteli sebességet biztosít, ezeket az előnyöket pedig a gyárban számos különböző módon tudják kamatoztatni. A pátyi gyár logisztikai részlegén négy önvezető targonca üzemel. A targoncák az önvezető autókhoz hasonlóan szenzorok és kamerák segítségével tájékozódnak, amelyek adatait az 5G hálózaton keresztül továbbítják a központi számítógépnek, ami kiszámolja az ideális útvonalat. A targoncák képesek önállóan dokkolni, így az akkumulátoruk töltése teljesen automatizáltan történik.

Mesterséges intelligencia és kiterjesztett valóság

A mesterséges intelligenciával támogatott vizuális képfeldolgozóval felszerelt munkaállomások segítik a minőségbiztosítási feladatokat. Emberi szem helyett nagyfelbontású kamerákkal készül kép az elkészült termékről, majd a gépi látással felszerelt eszköz kiszűri a hibás termékeket vagy csomagolást.

Az 5G hálózat előnyei mutatkoznak meg a pátyi központban használatban levő kiterjesztett valóság technológiában is. A cég a munkatársak betanítására, továbbképzésére és távoli műszaki segítségnyújtásra használja az AR-szemüvegeket, amelyek segítségével a gyár dolgozói élő kapcsolatot létesíthetnek a Kínában dolgozó munkatársakkal. A szemüvegbe épített kamera segítségével a mérnökök látják, hogy mit csinál a szemüveg viselője, és az okosszemüveg kijelzőjének köszönhetően meg is mutathatják, pontosan mit kell tenni.

forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése