keresés

2021. május 7., péntek

Az AI-szövegírás már itt van

A mesterséges intelligencián alapuló rendszer szavak milliárdjait böngészheti az internetről, majd bizonyos feltételek mellett maga is írhat szövegeket. Ezután használhatják a rendszert regények és műsorok írására, de felhasználhatják a történelmi személyiségekkel való beszélgetésre is.

Az AI-text használói

Noha az OpenAI eredetileg nonprofit szervezet volt, az elmúlt években a GPT-3-on keresztül próbál bevételt termelni. Például a Microsoft kizárólagos megállapodással rendelkezik a programkód elérésére (és a teljes rendszer az Azure felhő platformján fut), de bárki pályázhat a GPT-3 szolgáltatásainak kiépítésére. Valójában több száz vállalat tette ezt. Például a Viable nevű startup elemezte a fogyasztói visszajelzéseket, a Fable Studio beszélgetéseket generált a VR-tartalmakról, az Algolia pedig továbbfejlesztette internetes keresési termékét. Elemzők azonban arra figyelmeztetnek, hogy bármennyire is könnyen és gyorsan bárki felépíthet egy virágzó üzletet a GPT-3-ra, mert a technológia nem lesz a tulajdonosa, bárki más használhatja ugyanazt vagy jobb terméket holnap (jó felület vagy márkanév). . Mindenesetre az egyik jövőbeni nagy üzleti modell lehet az MLaaS (Machine Learning as a Service).

forrás: The Next Web
Pro és kontra

Szakértők szerint a nagyobb probléma az, hogy ezek a szöveggeneráló rendszerek sok hibát tartalmaznak, és rossz minőségűek, és mint sok korábbi teszt megmutatta, átvehetik a káros elméleteket, szókincset és viselkedést. A GPT-3-ot orvosi körülmények között is tesztelték, de a modell végül öngyilkosságot javasolt szuicid hajlamú betegeknél.

Szakértők szerint ez különösen aggasztó probléma, és jól jelzi, hogy az algoritmusok lassú használata során hány visszaeséssel találkozhat a világ összes problémájának megoldása érdekében. Arra is figyelmeztettek, hogy a GPT-3 csak a jövőben fog fejlődni, ezért itt az ideje felkészülni a robotok által generált szöveges tartalommal teli digitális világra.

Forrás: IT Cafe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése