keresés

2017. október 31., kedd

Ingyenes lesz a mobiltelefonfüggetlenítése:

2017. október 24.-től kötelezővé lett téve az ingyenes szolgáltatótól való függetlenítés. Ez határozott idejű szerződésekre, és határozott hűség időre vonatkozik a telefon szolgáltatóknál. MTI .
Hűségidővel kedvezményesen adtak el készülékeket, és a hozzájuk tartozó előfizetések és szerződések lejártak írja a Pc Fórum.
A hálózattól való függetlenítés már előbb is elérhető a felhasználó számára ha az előfizető számhordozáskor a készülék teljes árát kifizeti, még a szerződés és hűségidő lejárta előtt. Eddig a függetlenítésért szolgáltatónként eltérő árat kértek. Sőt már függetlenítés árát kiszámoló kalkulációs appok is megjelentek a neten, honlapokon, és a szolgáltatóknál. T-mobilos menete az ügynek következő: a 1414-es számot kell bepötyögni és ott érdeklődni a függetlenítés kapcsán azt és ott meg lehet adni az igényt a szolgáltatónak, a mobil telefon SIM kártyái számát kell megadni ahová T-mobile,  SMS-ben küldi a feloldó kódot és hozzátartozó tájékoztatót. Az igény leadásától 24 órán belül megkapja az ügyfél az alább említett sms-t. A cégnél legújabb készülékeket már SIM-lock nélkül értékesítik.  A SIM-lock betűk jelzik hogy nem hálózat függetlenített készüléked van.  Persze rögtön fel is pörgött az igény a függetlenítésre.
 Egyéb alternatív megoldások a felhasználó részére:

Más alternatívák is léteznek a felhasználók számára  a függetlenítésre a  szolgáltatóktól.
Bár függetlenítésnek más megoldás  is van például  elve kártya független mobilt vesz a felhasználó.  
Ja vagy Dual sim megoldás is lehetővé teszi függetlenítést  a szolgáltatóktól. Két sim kártya tartó foglalat helyezkedik el egy telefenon belül ami lehetővé teszi a felhasználó számára hogy akár két különböző szolgáltató kártyáját is becsúsztassa a foglalatba  és mindkettőt használja is. 
 Az Alábbi kép alapján :
A dual sim megoldás is is egyre elterjedtebb most már Európában is teret hódított, nem csak Ázsiában és harmadik világban.  Most már nem csak az alacsonyabb kategóriás telefonokat érte  el a  dual sim technológia hanem magasabb szintű telefonokat is  vagy flagship termékeket is elérte a gyártóknál.   Az Androidos   szoftverrel rendelkező telefon gyártók ráadásul még vezetnek is az Applel szemben a dual sim kártyás vagy két sim kártyás készülékek palettáján . Az Apple persze mindezt kevesebb készülékkel teszi elérhetővé az androidos gyártóktól , bár az iphone így is az átlag magyar fogyasztó számára nehezen elérhető a magas ára miatt  és a magas kis keresetűek száma miatt , legfeljebb részletre vagy céges telefonként.  Az Apple csak 2017 es évben teszi elérhetővé dual sim technológiát a fogyasztó számára.  A két sim kártyás telefon is megoldás lehet a felhasználó számára csak azt kell beállítani a felhasználónak hogy melyik sim kártyát használja éppen.
Források :
2017 .10.25
2017.10 .26
2017 .10.25
2017 .10.25
2017 .10.25
2017 .10.25
2017 .10.25

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése