keresés

2019. március 30., szombat

Személyes veszélyek a Facebookon - kommentelés

Ebben a bejegyzésben leginkább a Facebook kommentekről lesz szó. Ezen belül is az előnyeiről és számos veszélyeiről,valamint pár szót ejtek az üzenetek és felhasználók tiltásáról, felfüggesztéséről is. 




Kommentelés

Az internet legnépszerűbb felületei a számos közösségi oldalak. Lehet ismerkedni, kapcsolatot tartani, chatelni, fényképeket megosztani, ismerősök bejegyzéseire reagálni és kommentelni. 

Kevés olyan dolog van, ami annyira fel tudja bosszantani az embereket, mint a bejegyzések alatt olvasható kommentek. Napjainkban elég sűrűn bukkanunk a hírfolyamunkon számos veszekedésbe. Azonban sokszor előfordul a szituáció, hogy a cikknek a címe teljesen ellentmond a tartalommal. Sokan úgy szólnak hozzá, hogy el se olvassák a teljes cikket de még a címét se tudják rendesen értelmezni. Ennek ellenére is határozott véleményt fogalmaznak meg az említett témáról. Ez kissé nevetséges de egyben bosszantó is, mert általában ezekből a figyelmetlenségekből alakul ki a konfliktus sok ember között. 

Kommentelés felvállalása 

Sokszor láthatunk olyat, hogy profilkép nélkül és valamilyen kitalált névvel kommentelnek az emberek a közösségi hálón. Ezért sokan szókimondóbbak és bátrak is ezáltal. Számos felhasználók azért bújnak kamu profil mögé,hogy a többi embert hergelje és ne tudják megkeresni a valódi felhasználót. Véleményem szerint ha kommentelünk azért vállaljunk felelősséget és ha eltérő másokkal a véleményünk egy témáról, akkor is tisztelettel kell válaszolni. A stílus sok mindent elárul rólunk. Sokkal többre megyünk ha nem káromkodunk, hanem megválogatjuk a szavainkat és indulat nélkül írunk véleményt. Így az emberek komolyan fognak venni.

Kommentek szerkesztése, törlése és tiltása 

A Facebook létrehozott egy olyan újítást, hogy a hozzászólásunkat tudjuk szerkeszteni. Ez hasznos lehet ha találunk benne valamilyen helyesírási hibát vagy csak át szeretnénk írni a kommentünket. Viszont nagyon meg kell gondolni a hozzászólásainkat, mert bárki tud képernyőmentést készíteni és felhasználhatja ellenünk. Ha viszont később töröljük, akkor is előfordulhat, hogy az írásunkat felhasználják máshol. 
Az adatlapunkon azt is be lehet állítani, hogy számos emberek ne tudjanak hozzászólni a bejegyzéseinkhez vagy egyáltalán ne tudjon senki. Ugyanezt megcsinálhatjuk a Messenger alkalmazásban is. Itt a letiltott személy nem látja, hogy mikor vagyunk aktívak és sehogy sem tud kapcsolatba lépni velünk, mert üzenetet se tud küldeni semmilyen formában.

Összegzés:

Véleményem szerint fokozott figyelmességgel kell a közösségi médiában bármihez is hozzászólni, véleményt nyilvánítani bármilyen témával kapcsolatban, mivel bárki megfigyelheti a profilunkat és sokat elmond rólunk, hogy milyen stílusban bontakozunk ki más felhasználók előtt.

Forrás:

Facebook hozzászólások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése