keresés

2019. március 19., kedd

Az Instagram újításai

Mint minden alkalmazásnál, az Instagramnál is időnként újabbnál újabb fejlesztéseket vezetnek be. Van, amikor jól sülnek el, és van, amikor rosszul. Ebben a szemlében három már bevezetett, illetve még egy tesztelés alatt lévő frissítést szeretnék bemutatni.

Amikor még a hírfolyam is megváltozott

Elsőként arról a lépésről szeretnék szót ejteni, ami óriási visszhangot váltott ki az Instagram felhasználóiból. Mint ahogy arról a Cosmopolitan.hu is cikkezett, tavaly év végén a megszokott föntről lefelé való görgetést felváltotta a jobbra és balra való lapozás - mint ahogy idáig a sztorikban is megszokhattuk. Azonban ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis szinte mindenki azonnal fellázadt az újdonság ellen, és Twitteren fejezték ki nemtetszésüket az irányába. Amikor én erről először tudomást szereztem, másokhoz hasonlóan aggódni kezdtem, mivel sokkal jobbnak találom a jelenlegi rendszert.
Az újítás után aztán néhány nappal az alkalmazás igazgatója közleményt adott ki, melyben bocsánatot kért az emberektől. Állítása szerint csupán a véletlennek volt köszönhető, hogy ilyen sok felhasználó számára vált elérhetővé a frissítés, mivel eredetileg kisebb közönségen szerették volna letesztelni. Visszaállították a megszokott rendszert, és ennek az újításnak az ötletét elvetették.

Kiválaszthatod, hogy mit osztasz meg a közeli barátaiddal

Aztán itt van egy újabb újdonság, amiről a Glamour.hu is írt; ez pedig nem más, mint a Close Friends nevezetű újítás. Annyi a lényege, hogy létrehozhatsz egy listát, amin csak az általad kiválasztott követőid szerepelnek. Aztán, ha új sztorit osztasz meg - ami legyen kép vagy videó -, akkor lehetőséged van kiválasztani, hogy csak ők láthatják, senki más. Így még a személyesebb tartalmaidat is megoszthatod a kis közönségeddel, mivel nem fogja mindenki látni. Bár arra azért még mindig vigyázni kell, hogy olyan dolgokat ne osszunk meg magunkról, amivel mások akár visszaélhetnek!

Csak óvatosan mesélj az önbántalmazásból való gyógyulásról!

Az AdEspresso.com-on találtam azt az érdekességet, miszerint az Instagram idén februártól kezdve kiszűri az önbántalmazással kapcsolatos fotókat. Az applikáció fejlesztőinek ezzel az a célja, hogy az ilyen témájú posztok ne befolyásolják azokat, akik látják őket, és ne adjanak nekik ötletet a nehéz helyzeteik ilyetén való megoldására.
Azon viszont meglepődtem, hogy ez a kikötés a gyógyult hegekre is vonatkozik, amik az önbántalmazásból vagy az öngyilkossági kísérletekből erednek. Így annak is oda kell figyelnie arra, hogy mit oszt meg, aki esetleg a gyógyulásáról szeretné közzétenni a történetét, hogy ezzel esetleg másokat is inspiráljon arra, hogy merjenek másoktól segítséget kérni.

Tesztelés alatt a böngészőből való privát üzenetküldés

Végezetül pedig arról az új fejlesztésről ejtenék szót, amit talán az idei év végén vezetnek majd be. Szintén az AdEspresso.com-on olvastam, hogy az elmúlt időszakban egyre inkább böngészőbaráttá igyekeznek tenni a népszerű képmegosztót, és ezúttal a privát üzenetküldésre esett a fejlesztők választása. Elméletileg már tesztelés alatt van, hogy ez online is működjön, mivel eddig csak a mobil applikációban volt erre lehetőség. Jómagam is elég sokat üzengetek ezen a platformon - teljesen átálltam a Messengerről erre a megoldásra, mivel így legalább a barátaimmal való üzenetváltáshoz nincs szükségem még egy óriási helyet foglaló alkalmazásra; csak arra az egyre, amit eleve nap mint nap használok -, így kíváncsian várom, végül hogyan oldják majd meg.

Felhasznált linkek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése