keresés

2019. március 16., szombat

A Google okosóra megállapodás

A Google megvásárolta a Fossil nevű divatórákat gyártó cég okosórák fejlesztésére vonatkozó technológiáját. A Google 40 millió dollárt fizet a Fossil-nak. Az okosórákat a Google az okostelefont használóknak fogja kínálni a saját okosóráit.

A Fossil általában nagy nevű divatcikkeket gyártóknak gyárt divatórákat amelyek között okosórák is találhatók. Pl: Emporio Armani, DKNY stb. A tervek szerint a Fossil-nál készült Google okosórákon majd a Google saját operációs rendszere fog majd futni, ami nem más, mint a Wear OS. Az Androidos okos telefont gyártó szegmensben elsősorban a Samsung van jelen, mivel más gyártók már kivonultak mivel a termékeik nem voltak elég sikeresek a folytatáshoz.

Jönnek a Google okosórák!
A keresőóriás a saját chip-re építi az új megoldását, amivel a tervek szerint az okosórák illeszthető lesznek a cég által kiadott Pixel okostelefonokhoz. Ez egy visszatérő téma a cég számára, mivel korábban meghódították a piacot az Androiddal való együttműködésnek köszönhetően. A siker az Android operációs rendszer sikerességének köszönhető. A Pixel család forgalmazása nem kis sikerrel járt.

Korábbiakról, mint kiderült a Google jelenleg 3 különböző okosórán dolgozik, amelyekből eddig még nem született eredmény. Egyes források szerint ezzel a megoldással az okosórák vezérlésén szeretnének javítani, annak ellenére, hogy a Wear OS platformot nem tartják elég jónak ahhoz, hogy versenyre kelljen az Apple-el. Apple felhasználókra jellemző, hogy az Androidos okosórák jelentős részét valamilyen Iphone-al kötik össze. A Google is próbálkozott érintés érzékeny kerettel, amit Misfit Vapor néven mutatott be, de ez nem hozta meg a kellő népszerűséget a felhasználók körében. Amennyiben a Pixel család okostelefonok és az Activity Edge funkció illeszkedésére törekvő megoldáson dolgozik akkor az sokat változtatna a jelenlegi helyzetén, de még hivatalos közleményt még nem adott ki a cég.

Berta Sándor: Okosóra-technológiát vett a Google
(2019. január 21.)


SG.hu:_Már idén jöhet a Google okosórája
(2019. február 12.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése