keresés

2022. április 4., hétfő

Orosz App Store = Nash Store

Orosz informatikai fejlesztők alternatívát hoznak létre az Alphabet Inc (GOOGL.O) Google Play áruházának, és május 9-én, a második világháborús győzelemre emlékező orosz nemzeti ünnepen kívánják debütálni.

A digitális piactéren több millió alkalmazás és játék érhető el, amelyeket letölthet, anélkül, hogy különböző alkalmazásboltokat kellene felkeresnie a fogyasztóknak. Ennek ellenére már számos app boltot is létrhoztak, a Google Play az Android-eszközökhöz, az Apple App Store az iOS-hoz és végül Windows Store pedig a számítógépekhez, táblagépekhez és okostelefonokhoz. Mindezek a virtuális boltok világszerte elérhetőek a felhasználók millióinak, biztonságos megbízható fejlesztőktől, és kiváló minőségben.
A Google Play alkalmazásboltja azonban az egyik legnagyobb gyűjteményt kínálja alkalmazásokból és játékokból, amelyek közül a felhasználók választhatnak és fejlesztői a világ bármely pontjáról részesedhetnek feltöltött programjaikból. Az egyik legfogyasztóbarátabb, hiszen mindemellett gyakori alkalmazásfrissítésekkel és hibajavításokkal igyekszik naprakészen tartani az alkalmazások kínálatát, melyeket a felhasználók akár ki is próbálhatnak, mielőtt megvásárolnák, nem úgy mint az Apple App Store fizetős alkalmazásait, melyek nem kínálnak demo változatokat.
Azonban a közelmúlt eseményei és még mindig konfliktusban álló oroszországi lakosok számára, androidos készülékeiken a gazdasági szankciók miatt már egy jó ideje és továbbra sem érik el a Google Play szolgáltatásait, amelyek kiterjednek saját fejlesztőire és a fogyasztók már megvásárolt termékeire is amiket nem tudnak a felfüggesztések miatt használni.

Nash Store

Vladimir Zykov, ennek megoldására a Digital Platforms nevű fejlesztőszervezettel közölte, hogy létrehozza saját alternatíváját, a Google áruházának, ami a NashStore néven fogja az androidos mobilkészülékeket kiszolgálni. 

A Nash Store-ból az Android felhasználók letölthetik és megvásárolhatják alkalmazásaikat, és lehetővé teszi a fejlesztőinek akik elvesztették a bevételi forrásukat, hogy újra dolgozzanak.
Valószínűleg végleges céljuk az is, hogy kompatibilis legyen az orosz Mir bank bankkártyákkal is, amelynek hatására még jobban tükröződik Oroszország függetlensége és az általuk létrehozott orosz kézben levő digitális tér megszületése, melyet már hosszabb ideje elkezdtek felállítani, például az Instagram és a Facebook orosz megfelelőinek a fejlesztésével, melyek valószínűleg az orosz Nash Store-ból lesznek hamarosan elérhetőek.


Felhasznált források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése