keresés

2014. október 13., hétfő

Itt az iPhone 6 új riválisa

2014. szeptember 12-én az Apple után a Samsung is új okostelefonnal jelentkezett. Ez a Samsung Galaxy Alpha, amelyet nem titkoltan az Apple iPhone 6 egyik fő riválisának szántak. 

Kép forrása
Külső
A Galaxy Alpha az első olyan Samsung okostelefon, amely fémkerettel rendelkezik. A levehető szupervékony hátlap továbbra is műanyagból van. Az Alpha egyébként abszolút könnyed modell, a mindössze 6,7 milliméter vastag, illetve 115 gramm tömegű telefon karcsúbb és egyben könnyebb is az iPhone 6-nál.

Kijelző
4,7 hüvelykes Super-AMOLED kijelzőt kapott, amely HD felbontású, tehát 720 x 1280 pixeles, ami 312 pixel/hüvelykes képpontsűrűséget jelent. További újdonság, hogy télen az Alpha kijelzőjét akár normál kesztyűben is remekül lehet használni. 

Kamera
A hátlapi kamera 12 megapixeles, 4K videofelvétel támogatásával és LED-es villanóval. A videófelvevővel akár Ultra HD felbontású anyagok is felvehetők. Az arcfelismerő funkció is megtalálható a készülékben.



Teljesítmény és fogyasztás
A készülék nyolcmagos Exynos Octa 1,3-1,8 GHz-es processzorokkal rendelkezik, és a mobil iparágban elsőként a legmodernebb 20 nanométeres gyártási technológiával készül. Ez utóbbinak köszönhetően a fogyasztás relatíve alacsony, emiatt a telefon szinte egyáltalán nem melegszik fel. A rendszermemória 2 gigabájt. A Galaxy Alpha értékesítése 32 gigabájtos belső tárhellyel indul, de elérhető lesz 64 gigabájtos változat is, viszont microSD támogatást nem kapott. A telefon akkumulátora 1860 mAh kapacitással bír. Ez azt eredményezi, hogy intenzív használat mellett minden este töltőre kell dugni a telefont, amely legalább gyorsan, 1,55 A-rel tölti fel az akkumolátort.

Android és egyéb extrák
A Galaxy Alphán a legfrissebb Android, a 4.4.4-es KitKat fut, valamint a legújabb TouchWiz felhasználói felület használható rajta. A zenelejátszó sokféle fájlformátumot képes lejátszani, állítható a sebessége és képes időzítetten kikapcsolni; a videólejátszó pedig lejátsza  a legnagyobb felbontású mozgóképeket is, sőt feliratokat is tesz rájuk. Sajnos FM-rádió nem található benne. A kijelző alatti középső nyomógombba került az ujjlenyomat-szenzor, melyen az ujjbegyünket végig kell húzni a telefonzár be- és kikapcsolásához;  a PayPal révén pedig a biztonságos fizetésnek sincs akadálya. Természetesen Bluetooth 4.0, NFC, hotspot és Wi-Fi Direct is van a telefonban. A vezeték nélküli kapcsolatokra vonatkozó további érdekesség, hogy a wifi időzített be-, illetve kikapcsolásra is képes.

Ár
A Galaxy Alpha Magyarországon már kapható a T-Mobile-nál arany, fehér és fekete színekben,  170 990 forintért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése