keresés

2023. április 17., hétfő

Új funkciók érkeznek a YouTube prémiumra

   2021-ben a YouTube-nak 2,5 milliárd aktivitást mutató felhasználója volt, akik közül 50 millióan rendelkeztek előfizetéssel. 2022-es nyári adatok szerint ez a szám már, több mint 2,6 milliárd volt. Egy év alatt sikerült 30 millió előfizetőt szerezniük, így a YouTube Premium és a YouTube Music előfizetések száma elérte a 80 milliót. Az előfizetésekből lényegesen nagyobb bevétel származik, mint azokból akik reklámokkal használják YouTube-ot, ezért a cég  az eddigi hirdetésmentes videónézés mellett más extrákkal egészíti ki szolgáltatását.


    Az előfizetők számára további 5 funkcióval fog bővülni a szolgáltatás. Az egyik ilyen újdonság, hogy a félbehagyott videók onnann folytatdnak, ahol abbamaradtak, akár más eszközről nézve is. Ilyen lehetőséget streaming szolgáltatások is ajánlanak, mint mondjuk az HBO Max.

   Először iOS-re érkezik, a február óta tesztelt 1080p felbontású, továbbfejlesztett bitrátájú változat. Ezzel a videóknak sokkal élesebb és tisztább lesz a képe, ami főleg a sok részletet tartalmazó és a  gyorsan váltakozó tartalmaknál észrevehető. Természetesen a videómegosztot ingyen használok számára továbbra is elérhető lesz az alap 1080p-s felbontás.

   Az Androidon már elérhető funkció nemsokára iOS-en is elérhető lesz. FaceTime-on keresztül, SharePlay segítségével elérhetővé válik az iOS-osok számára, hogy a felhasználók egyidőben, közösen nézhessenek videókat. Androidon ez a funkció a Google Meet használatával érhető el. Videónézést csak az előfizetők indíthatnak, de azok is becsatlakozhatnak akik nem rendelkeznek prémium előfizetéssel.  

   Újdonság a sorbanállási funkció, amire PC-n eddig is volt lehetőség, azonban telefonon csak az előfizetők használhatják. Ez lehetővé teszi, hogy lejátszási listát hozzunk létre azokból a videóból,  amiket megszeretnénk nézni.   

   Egy másik újdonság az intelligens letöltés. Ez a funkció autómatikusan a könyvtárba helyezi a javasolt videókat és, ha az eszköz WiFi-hez csatlakozik, akkor letölti azokat, offline megtekintéshez. Ez ideális lehet utazások során, vagy ha nem rendelkezünk internetkapcsolattal. 


Források/hivatkozások:
hwsw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése