keresés

2023. április 26., szerda

Streaming: a folytonos változás lehetőssége

 A zeneipar már hosszú ideje küzd az internetes zenei terjesztés problematikájával. A napster ügy a 2000-es évek elején hamar megmutatta, hogy milyen könnyen ki lehet használni az online világ lehetőségeit az illegális hozzáférhetőség miatt.  Az olyan szolgáltatások mint a youtube amelyeken a tartalmak könnyen elérhetőek, szintén próbálnak minél több lehetősséget, hogy reklámokat tegyenek a videókba. Emellett nyomást helyeznek a felhasználókra a prémium youtube létezésével. Persze ezek a streaming oldalak így sem tudják rendesen megakadályozni a különböző illegális oldalak működését.

Most viszont úgy tűnik, hogy a streaming oldalak nagyobb részben hozzájárulnak a befolyó profithoz mint a fizikai példányok eladása. A nem legális hozzáférés sem olyan keresett, a spotify vagy google music és az appok lehetőssége sokkal kecsegtetőbb a felhasználóknak. A különböző streaming platformok egymással versengve próbálnak megújulni, és ezzel is mindig relevánssá tenni magukat. Az egyik legfrissebb hír szerint a youtube music új funkciókat vezetett be. Az egyszerű zenefogyasztó számára nyilván az elsődleges, hogy minél gyorsabban hozzájussanak az adott zenéhez. Márciusban a spotifyról jöttek a hírek, a megújuló mobilalkalmazásról ami a komfortos személyre szabást segíti.

Ezek azok a módszerek amelyre egy használónak igénye lehet, és a tény, hogy  egyszerűen elérhetőek megmagyarázza streamingek sikerét. A gyorsan változó technológiai környezetben, amikor mindenki azonnal szeretne tartalmakhoz jutni, igenis fontos opció a streaming a hagyományos zenehallgatás, és az illegális letöltések mellett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése