keresés

2015. november 17., kedd

Alvásfigyelő

SleepSense

A Samsung legújabb okos-otthon kiegészítője


Rengeteg alvásfigyelő van már piacon, viszont a berlini IFA kiálltáson a Samsung bemutatta legújabb termékét. Ez abban különbözik a többitől,hogy nem kell érintkeznie velünk alvás közben. Az eszközt egyszerűen behelyezzük a matrac és a párnánk közé,és méri alvás közben az életfunkcióinkat. Kapcsolatban áll a többi készülékkel, és reggel máris láthatjuk a mért adatokat okostelefonunkon.


Hogy mire is jó?

Miben különbözik ez egy sima életfunkciót mérő karperectől? A készülék alvásfigyelő hardverrel is fel van szerelve. Jelentéseket küld az elalvási időről, az éjszakai felkelésekről, a "tényleges" alvásidőről, a használóéletkorához képest, így megtudhatjuk mennyire hatékony az alvásunk. Ezen felül, a már említett vezetéknélkülisége is kényelmet teremt. Nem csak a telefonunkhoz csatlakozik.Képes még a a TV kikapcsolására is,ha esetleg elaludnánk film nézés közben, így energiatakarékos funkciója is van. Egy forró nyári éjszakán, vagy pont egy hideg téli estén, érzékeli testhőmérsékletünket, ezáltal tudja vezérelni a szoba hőmérsékletét is, hogy ez se zavarja az álmunkat. Magába foglalja még a fokozatos ébresztést is, figyelembe véve a már előzőleg mért adatokat. 
hwsw.hu   hvg.hu  

Kinek éri meg?

Számtalan ember szenved alvászavarban. Ez az eszköz lehetővé teszi hogy felfedjük a problémát, és segítse a az egészséges életmódot elősegítő alvásmennyiséget.És persze azoknak, akiknek a többi SmartHome részei megvannak otthonában, hiszen ha felkelünk, a készülék felkapcsolja a villanyunkat, széthúzza a sötétítőt,és bekapcsolhatja a kávéfőzőnket is ha szeretnénk. Szóval összegezve ez is egy remek találmány mindazoknak, akiknek az otthona fel van szerelve okos háztartási gépekkel. Egy újabb termék, amely segíti megkönnyíteni a reggeleket, miközben az egészségünket is megfigyelhetjük. A Samsung nem közölt még megjelenési dátumot, de valószínüleg a jövő év elején már kapható lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése