keresés

2015. november 17., kedd

Az Anonymous hackercsoport az Iszlám Állam ellen


A péntek éjjeli párizsi terrortámadás-sorozatra reagál az Anonymous hackercsoport. Már korábban is ígéretet tettek arra (a Charlie Hebdo mészárlás után), hogy felveszik a harcot az Iszlám Állam ellen, de úgy tűnik most lendülnek igazán támadásba. A Charlie Hebdo-hadművelet videója itt tekinthető meg.

  2015.11.13-án éjjel Párizsban több helyszínen merényletet követtek el a párizsi lakosság ellen. A közösségi média hasznosnak bizonyult, gyorsan terjedt az információ az eseményekről. Sokan twitteren jelezték, hogy befogadóképesek és mehet hozzájuk bárki, aki szállás nélkül maradt éjszakára.

Harc az ISIS ellen

  Ezután jelentette be az Anonymous hackercsoport, hogy minden erejükkel arra fognak törekedni, hogy harcoljanak az Iszlám Állam ellen. (Erről a videó itt érhető el.)  A szakértők szerint ez többféle módon lehetséges, például átvehetik az irányítást az email fiókok és a közösségi oldalakon használt profiljuk felett, így információhoz juthatnak és a saját üzeneteiket küldhetik szét.

Eddigi eredmények

  Két nappal a támadás után a hírek szerint 5500 Iszlám Állam-párti twitter fiókot iktatott ki a hackercsoport. További károkat is okoztak az Indipendent szerint: a szimpatizáns, szélső iszlamista nézeteket népszerűsítő weboldalakat is használhatatlanná tettek. Ezen kívül létrehoztak egy oldalt, ahol bárki besegíthet az Iszlám Állam elleni harcba. Ezen az oldalon várják azokat a weboldalakat, közösségi oldali profilokat, vagy bármilyen más online felületek címét, amik támogatják a terrorszervezetet, vagy szimpatizálnak velük.


Felhasznált cikkek a témában:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése