keresés

2015. november 28., szombat

R.I.P. Facebook?

Ezen a héten a Facebook-al fogunk foglalkozni, egész pontosan azzal, hogy bizony új vetélytársa akadt. Bár próbálkozások eddig is voltak arra, hogy valaki átvegye a hatalmat mint közösségi oldal, hát valljuk be kevesebb sikerrel mint azt elsőre gondolták volna de most itt a következő versenyző, aki egy kicsit eltérő formában szeretné lenyűgözni a nagyérdeműt. Na, de lássuk miről is van szó.

A Tsu vagy ahogyan ők mondják Tsū támadása:

Körülbelül november elején lehetett először hallani eme új és minden tekintetben érdekes oldalról, hiszen, mint tudjuk a facebook abból él hogy bár titkosítva és millió szabályt figyelembe véve de minket és adatainkat árulja a hirdető oldalaknak akik természetesen ezért mocskosul sokat lecsengetnek a facebook-nak de mit érünk mi azzal, hogy a facebook gazdag lesz ha mi ugyanolyan csóróként nyomogatjuk a "like" és egyéb gombokat?! A Tsu ezzel szemben, bár természetesen ő is odaadja az adatokat mivel anélkül csődbe menne rövid időn belül, azonban, ők a bevétel 10%-át tartják meg, míg a maradék 90-et szétosztják a felhasználók között ezzel ösztönözve őket arra, hogy minél érdekesebb megosztásokat produkáljanak. Nagyjából mindenben úgy működik tehát mint a facebook, szövegek megosztása, képek, videók megosztása, like, hozzászólás, egyebek, azonban csak hogy jobban be tudjam mutatni, számoljunk úgy, hogy 100 ft-ot számolunk egy reklámért, ebből 10 ft a Tsu-é, a maradék 90 pedig szétmegy a megosztó(45) az őt meghívó(30), az őt meghívó(10) és még az őt meghívó is (3,3) forintot kapna. Bár ez így elsőre elég butácskának hangzik de ha jobban belegondolunk nem ők az elsők akik ebből élnek. A Youtube is ebben a szisztémában dolgozik és bár a Tsu még korántsem annyira híres, viszont még lehet, hiszen olyan hírmegosztók foglalkoznak velük, mint a New York Times, ABC news, Business Times vagy TechCrunch. Bár azért mint az gondolható, maga a facebook nem igazán örül ennek az aranyos és találó ötletnek, erről maga az egyik alapító Sebastian Sobczak beszélt a ZDNetnek ahol is kifejtette, hogy az oldalukat bizony blokkolják, ugyanis semmilyen Tsu-val foglalkozó megosztást kitenni, vagy akár reklámozni őket. Zuckerbeg, a facebook atyja szerint a Tsu sérti a facebook irányelveit, ezzel viszont természetesen nem ért egyet a másik fél, miért is tenné ha jobban belegondolunk. Szerintük a facebook nem attól fél hogy a saját 1,5 milliárd felhasználója átpártol vagy megijed attól a kb 4,5 milliótól aki a Tsu-t használja, hanem magától a felfogástól, ami minden tekintetben újdonság a közösségi oldalak történetében.

Regisztrálás a Tsu-ra:

A Tsu-ra először csakis meghívásos alapon lehetett bejutni, csakúgy mint az ncore vagy régen az IWIW oldalára, manapság viszont már nem sima regisztráció alapon is be lehet kerülni. Az oldal elérhetősége:  
http://www.tsu.co/

A regisztráció mint látható a szokásos ütemben zajlik, megadjuk a kereszt és vezetéknevünket, majd kiválasztjuk a nemet, lehetünk férfiak, nők egyebek és még cégek is ami azért fasza érzés lehet. Ezután megadjuk az e-mail címünk, felhasználónevünk és egy jelszót majd a születési adataink. Ha mindezzel megvagyunk akkor választhatunk, hogy befejezzük a profilunk a Join/Complete Profile füllel vagy előtte csak simán rámehetünk a Join/View Content-re amivel kitöltetlen lesz a profilunk de ezt persze később majd pótolhatjuk.

Profil:

A profil beállítás is nagyjából a megszokott, képfeltöltés, bemutatkozás, jelenlegi lakhely, születési hely, kapcsolati státusz és közben megadhatjuk a Youtube,tumblr, pinterest elérhetőségünket is. Közösségi oldalakon szintúgy megadhatjuk profiljainkat, mint pl: facebook, twitter, instagram. 

Ezekután nem marad más mint az, hogy aki szeretné az kipróbálja aki nem az bánhatja de legalább mostmár még többen tudunk eme becsületes "Facebook-ról" és talán lesz olyan híres mint a nagytestvér.

Ezen az oldalon az én profilom alapján tudtok regisztrálni ami ugye maga az oldal alapja. : https://www.tsu.co/MDavid1995



forrás: 
http://hvg.hu/tudomany/20151103_anti_facebook_tsu_kozossegi_oldal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése