keresés

2015. november 2., hétfő

Laptop - Egy újabb ok a versengésre

Meglepetés és versenypartner is egyben. Így lehetne fogalmazni a Microsoft legújabb laptopjával kapcsolatban. Egy Surface termékről van szó, aminek a pontos neve Surface book. Ezzel a Surface Book-kal a cég megint a siker szagát szimatolja  a levegőben, így magabiztosan megy az összehasonlítás a az Apple MacBookjaival, hiszen ez lenne a nagy versenytárs.


A jelenlegi álláspont

Ennek a versenynek nem kicsi a tétje és a hozzáfűzött remények nagyok! Lehet úgy is fogalmazni, hogy ez egy heves párharc lesz a Microsoft és az Apple között. Ami pedig majd még jobban  fokozza ezt a párbajt az az, hogy a Microsoft célzottan a MacBook-ot használok táborából akarja toborozni az ő saját Surface Book felhasználóit. Ennek a célnak az elérése érdekében már külön oldalt is létrehozott a Microsoft, ami nem csak a Surface Book-ot népszerűsíti hanem már a rendszert is amit használ: a Windows 10-et. Pontosabban fogalmazva "a Windows 10 előnyeiről is informál, és tanácsokat ad a zökkenőmentes átálláshoz." Ez egy elég jó eszköz most a Microsoft kezében, főleg, hogy az emberek azon részét szólítja meg akik az abszolút egyszerűségre törekszenek és eszük ágában sincs bonyolítani ezt a folyamatot. Az emberek szeretik az egyszerű dolgokat, főleg ha még jól használható tanácsokat is adnak hozzájuk, így a siker sokkal könnyebben elérhető. Igazából azt lehet mondani, hogy a magyarázatokban mindent elemeire bont és úgy magyarázza el a folyamatokat.

"Az oldalon lépésről lépésre végigmegy azon, hogyan lehet átvinni a fotókat, dokumentumokat, levelezésünket stb. az új gépre, hogyan kerülhetnek a webes kedvencek és alkalmazások, mi a helyzet a már megismert billentyűkombinációkkal, hogyan lehet új appokat telepíteni stb."

Összehasonlítás 

Az összemérés  nagyon jól szemléltethető a következő képpel:


Erősen fej fej mellett haladnak ez látszik, mégis a Microsoft meg van győződve arról, hogy most terméke kétszeresen felülmúlta az Apple Macbook-ját. A megrendelések számából pedig erős bizakodás származik most a Surface esetében. Elvileg akkora a megrendelések száma, hogy a Microsoft nem tudja olyan ütemben gyártani a laptopját, mint ahogyan azt megrendelik.

Források:
Index.hu
HVG.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése