keresés

2024. március 9., szombat

Az első USB-C töltős Apple fejhallgató - videó

Az Apple termékeit rendszerint megbütykölő Ken Pillonel ezúttal egy AirPods Max fülhallgatót vett kezelésbe, hogy alternatívát készítsen a Lightning-csatlakozós verziónak.

A svájci mérnök volt a világon az első ember, aki egy USB-C-vel felszerelt iPhone-t készített, jóval azelőtt, hogy az Apple elkezdett volna az Európai Unió számára ilyen telefont gyártani.
Emellett csinált már:

  • USB-C-vel tölthető AirPods-tokot,
  • vezetékes AirPods fülhallgatót,
  • Lightning csatlakozós Androidos mobilt,
  • átlátszó AirPods-tokot.

Pillonel saját bevallása szerint meglepően könnyű dolga volt az átalakításnál. Az eredeti csatlakozót könnyen ki tudta szerelni a helyéről, ahol aztán egy akkora slot maradt, ahová éppen kényelmesen befért az USB-C. Végül tervezett egy egyedi áramkört, ezt beépítette a fejhallgatóba, és már működött is a konfiguráció. A fejlesztést AirPods Max 2-nek nevezte el.



A táblát körülbelül 45 dollárért megvásárolhatóvá tette a honlapján, részletes telepítési útmutatóval együtt – ha esetleg bárki más is elég bátornak érzi magát az egyébként 549 dolláros fejhallgató módosításához.
Pillonel azt is fontolgatta, hogy hozzáadja az USB-C hangtovábbító lehetőségét is, de elvetette ezt az ötletet, miután megállapította, hogy szükség van egy extra chipre, ami megdrágítaná a modot.

Források:
Hamarabb csinálta meg, mint az Apple: itt a világ elsőAirPods Max fejhallgatója, amit USB-C-n lehet tölteni – videó
This DIY AirPods Max mod means you can stop waiting for a USB-C upgrade


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése