keresés

2024. március 16., szombat

Ingyenes szolgáltatás a rosszindulatú webhelyek kiszűrésére

A webhelyek biztonságának ellenőrzését segíti az az új eszköz, melyet nemrégiben a NordVPN kiberbiztonsági vállalat dobott piacra. A Link Checker azonosítja a különféle rosszindulatú programokat egy webhelyen, majd értesítést küld arról, ha hamis vagy adathalász csalással fertőzött oldalra bukkant.


Egyre gyakrabban találkozhatunk rosszindulatú weboldalakkal a világhálón, és sokszor későn ismerjük fel a problémát. Az új ingyenes szolgáltatás segítségével könnyű ellenőrizni az ismeretlen weboldalakat. A NordVPN termékstratégiai vezetője Vykintas Maknickast szerint egyre nehezebb szabad szemmel észrevenni a rosszindulatú webhelyeket. A BetaNew oldalán olvasható, hogy a szakember az adathalászati kísérletek egyre növekvő méretére és bonyolultságára adott válaszként definiálja új szolgáltatásukat.

Tipográfiai trükkök után URL-rövidítők

Korábban néhány hasonló betű cseréjével próbálkoztak a közismert domainneveknél, mint például az "Arnason" az "Amazon" helyett. Ennek továbbfejlesztett változatai az URL-rövidítők alá csempészett gyanús elemek, legálisnak álcázva az adathalász webhelyeket.

Mit tud a Link Checker?

Szabadalmaztatott gépi tanulási modellt alkalmaz, amelyet a NordVPN szakértői képeztek ki a nulladik napi adathalász támadások felismerésére. Nyilvános adatbázisokat és saját gyűjtésű intelligencia-adatokat használnak, melyek segítenek felismerni a hamis adathalász webhelyeket. A Link Checker összeveti a felhasználó linkjét azoknak a webhelyeknek a folyamatosan frissített, valós idejű listájával, amelyek csalásokról vagy rosszindulatú programok tárolásáról nevezetesek. Vállalkozások és magánszemélyek egyaránt ingyenesen igénybe vehetik a szolgáltatást fiók létrehozása vagy előfizetés beállítása nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése