keresés

2024. március 4., hétfő

A New York Times pert indított az OpenAI és a Microsoft ellen

A New York Times pert indított a Microsoft és az OpenAI ellen, azt állítva, hogy a két cég engedély nélkül használja fel az újság tartalmát konkurens termékek fejlesztéséhez, ezzel kárt okozva az újság üzleti tevékenységének.
Az OpenAI-hoz hasonló AI-cégek online tartalmakat dolgoznak fel chatbotok létrehozásához. A jogi panaszban az üzemeltetők kártérítést követelnek az újság tartalmának jogosulatlan felhasználásáért, ami akár több milliárd dollár is lehet.
A New York Times azt állítja, hogy a Microsoft és az OpenAI az újság újságírói befektetéseit használja ki saját termékeik előállítására, megfelelő jóváhagyás nélkül. Az OpenAI-t konkrétan azzal vádolják, hogy az újság tartalmát hozzájárulás nélkül használja fel fejlesztési célokra.

Ez a konkrét ügy az OpenAI-t célzó szerzői jogi perek szélesebb körű folyamatához kapcsolódik, amelyekben szerzők jogi lépéseket tesznek a vállalat ellen munkájuk engedély nélküli felhasználása miatt. Az eljárás célja, hogy a vállalatokat felelősségre vonják az újság tartalmának jogosulatlan felhasználásából eredő károkért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése