keresés

2024. március 25., hétfő

Hazánkban is megjelenhet a Google legújabb okostelefonja

Hosszú idő után újra lehet Google márkajelzésű mobil Magyarországon is, a jelek szerint egy középkategóriás telefonnal térhet vissza a hazai piacra a cég.

A pénztárcabarát árazás és a figyelemre méltó hardveres képességek mellett hazai szempontból is érdekes mobil lehet a Google Pixel 8a.


A mobil a már sikert aratott Pixel 8 kistestvére lehet majd, és Tensor G3-as chipet, 120 Hz-es képfrissítésű és 1400 nit maximális fényerejű kijelzőpanelt kaphat, 27 wattos gyorstöltés kíséretében – írja az Android Authority.

Az igazi újdonság azonban az, hogy az előkészített garanciajegyek alapján az eddigi 21 ország mellett 10 további piacon, így Magyarországon is forgalomba kerülhet a készülék – szúrta ki a cikkben a Mobilaréna.

A középkategóriás mobilt várhatóan a május 14-ei Google I/O eseményen mutatják majd be, és a Mobilaréna úgy becsli, a képességei alapján aligha lehet majd 200 ezer forint alatt az árcédulája.

Ezek persze még nem kőbe vésett tények, de az Android Authority szerint – az eddigi tapasztalatok alapján –, ha valamelyik piac számára előkészíti a garanciajegyeket a cég, ott meg is jelenik az adott eszköz.

A Google saját márkás készülékeit legutóbb akkor forgalmazták Magyarországon, amikor még Nexusnak hívták őket – a Pixeleket eddig csak nem hivatalos forrásból lehetett beszerezni. Ráadásul nemrég úgy tűnt, a Google csak távolodik Magyarországtól, miután hazánkból is kapituláltak a cég kötelékébe tartozó Fitbit okosórák.

Források:
Magyarországon is megjelenhet a Google pénztárcabarát okostelefonja
Exclusive: Google Pixel 8a boasts 120Hz display, Tensor G3,DisplayPort output, better availability
Itthon is lesz Pixel telefon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése