keresés

2024. március 4., hétfő

Az Apple segítséget nyújt a streamingszolgáltató váltáshoz

A zenei streamingplatformok közötti váltás bonyolult és nem kevés pénzbe kerül, ha valaki a lejátszási listáit, könyvtárát is szeretné magával vinni. Erre kínál megoldást az Apple Music.

A SongShift beépül az Apple Musicba

Az Apple Music egy reklámmentes zenei streaming szolgáltatás, amely nagyon népszerűvé vált, különösen a cég saját fejlesztésű eszközein, pl. AirPods stb. Az Apple most integrálja saját zenei streamingplatformjába a SongShift szolgáltatást, amely alkalmazásként eddig is megkönnyítette a zenei könyvtárak, lejátszási listák költöztetését a különböző platformok között. A szolgáltatás most az Apple Music része lesz. A beszámolók szerint az Apple Music szolgáltatás elindításakor felkínálja a mentett lejátszási listák importálását más szolgáltatásokból. 

Kiéleződik a zenei streaming szolgáltatók viszonya?

Az Apple célja valószínűleg az, hogy a többi streamingplatformtól pl. Spotify, YouTube, Amazon Music, SoundCloud, Tidal stb. minél több felhasználót átcsábítson az Apple Musicba. Kérdés, hogy ehhez mit szólnak majd a többi streaming szolgáltatók, hiszen az Apple és a Spotify viszonya így is nagyon eldurvult. A kiéleződő verseny egyébként a Spotify-t is komoly fejlesztésekre ösztönzi, a szolgáltatónál már mesterséges intelligencia által is létrehozhatunk lejátszási listákat.

Forráscikk: Több ezer zene van a Spotify-könyvtárában, és ezért nem mer váltani? Az Apple új eszköze segíthet átköltözni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése