keresés

2016. december 17., szombat

Online videók nézése mobileszközökön

Az online videók megnézésének 52%-a mobileszközökön történik. Tanulmányok szerint ez lett az új norma. Vajon miért lett ennyire felkapott ez a módszer, és milyen hatással van ez a rendes kalasszikus tv-nézésre és a reklámokra? Az alábbi statisztikák alapján érdekes dolgokat mutattak ki.

Ooyala's 2016-os harmadik negyedévi kimutatásai

Eszközök használata videóhossz alapján
A kimutatás egyik legfontosabb felfedezése a széleskörű használata a hosszú-változatú (filmek, dokumentumfilmek, és más műsorok amik két, vagy akár több óra hosszúak), és a közepes-változatú kontenteknek (általában 15-20 perc). „A fogyasztók egyre szívesebben néznek hosszabb műsort, még akkor is, ha csak kis méretű képernyőn tudják ezt tenni”-az Ooyala elemzése szerint. A mobilhasználat elterjedése a videónézésnél
Az Ooyala kutatása szerint az okostelefon birtokosok idejük 48%-át töltik közepes, vagy hosszú tartalom nézésével, ami több, mint 23%-kal emelkedett a tavalyi adathoz képest. A számítógép használóknál 57% ez a szám, ami 43%-kal haladja meg a tavalyi értéket.
2013  harmadik negyedéve óta a telefonos nézettség több mint 233%-kal növekedett, lehagyva az egyébként növekvő telefonhasználatot, mivel a nézők több időt töltenek a kisképernyős videónézéssel.

A fogyasztók több mint 75%-a online videót minden héten USA-ban és az Egyesült Királyságban
A Limelight Networks "State of Online Video" felmérese a fogyasztók hozzáállására és preferenciájára is fókuszál az online videókkal kapcsolatban.

Kiemelt adatok:
  • A fő frusztráció okozója a videó buffering
  • Közel 60%-a az online videókat nézőknek használ fizetős online video szolgáltatásokat
  • A kábeltv lemondásának fő oka az ára
  • A sport és élő események online nem elérhetősége tartja vissza a Milleniális férfiakat a kábeltv lemondásáról
  • Az okostelefonok használata továbbra is nagy léptékkel növekszik
  • A felhasználók több eszközt is használnak az online videónézéshez tv-n is (Apple TV, Google Chromecast, Xbox, PS4)
  • A Facebook a domináns oldal a fogyasztók közt a videótartalmak megosztására
  • A fogyasztók hajlandóak elfogani az online reklámokat, ha ez azt jelenti nem kell fizetniük a tartalmakért
Reklámok a mobileszközökön
A reklámok nézettségét elemezve úgy találták, hogy a telefonok az összes előzetes reklámmegtekintés 44%-át adják ki, ami ugyanannyi, mint számítógépen és laptopon. A tabletek 38%-kát generálják a középen elhelyezett reklámoknak a harmadik nyegyedévben, ami több mint háromszorosa a mobiltelefonos reklámreakcióknak (11.2%).
Nem meglepő mód a megkérdezettek 71%-a egyetértett abban, hogy zavaró az online reklám, azonban elfogadható abban az esetben, ha skip-pelhetik (75%), ha nem kell a kontentért fizetni (59%), és ha eléggé érdeklik őket a tartalom (31%).


Források:
Ooyala Global "Video Index Q3 2016."
52% of Online Video Is Seen on Mobile Devices
Over 75% of UK/US watch online video weekly
Limelight Networks "State of Online Video"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése