keresés

2016. december 12., hétfő

Véget érhet az ingyenes streaming

A világon ma már több mint 100 millióan fizetnek valamilyen streaming szolgáltatásért. Ez a szám egyre csak növekszik. Pár év múlva talán már megtehetik a szolgáltatók, hogy megszüntetik az ingyenességet.


A streaming szolgáltatók szeptemberben kollektíven elérték a 100 millió fizető felhasználót. Ennek több mint 85%-át adja a Spotify, Sirius XM Radio és az Apple Music. A Spotify nemrég elérte a 39 milliót, ami több mint dublája az Apple Music becsült 17 milliójának. A SoundCloud Go és a YouTube Red még nem hozták nyilvánosságra az előfizetőik számát.


Összesen körülbelül 103.1 millió ember fizet a streamingért, és ez a szám 2017-re akár már a 200 milliót is elérheti. Az iparág már elkezdett játszani a gondolattal, hogy megszünteti az ingyenes streaming lehetőségét, bár 100 millió előfizetővel ez talán még korai.


Emanuel Zunz, a ONErpm vezérigazgatója nyilatkozta, hogy egy ponton, talán 100-200 millió előfizetővel megengedhetik hogy leállítják, hogy azt mondják "Oké, nincs több ingyen streaming."


Forrás:
digitalmusicnews

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése