keresés

2013. december 2., hétfő

FilesTube.com - Tölts le mindent (ingyen)!

Ha le szeretne valamit tölteni az ember az internetről, akkor általában a legnagyobb keresőhöz, a Google-höz fordul. Pedig ebben az esetben a találatok legtöbbje ingyenes, illegális letöltő oldalra mutat, annak ellenére, hogy csak az elmúlt évben 200 millió illegális tartalomra mutató linket távolított el a keresőcég. A legtöbb törlési kérelmet a Brit Zeneipari Szövetség (BPI) nyújtotta be, összesen 52 211 932 link eltávolítását kérték, 280 domainről.

Ellenőrizzük le, hogy valóban ilyen népszerűek a brit zenék! Vegyük csak a legutóbbi heti UK TOP 40 zenéi közül bármelyiket a http://www.bbc.co.uk/radio1/chart/singles oldaláról és kezdjük el gépelni a Google-be. A december elsejei lista alapján, első helyen Calvin Harris & Alesso - Under Control feat. Hurts cím száma volt. Ezt begépelve a Google-be, majd szóközt ütve a Google első javaslata a zippy (Zippyshare), a dalszöveg és a download (letöltés) előtt!

Forrás: http://www.the-digital-reader.com/

A Google Tartalomeltávolításikérelmek jelentésében a listájában a Zippyshare a második helyen van, a maga közel 6 millió linkeltávolításával. De ez is csak kb. 10% a Google által indexelt aloldalakon található linkeknek. A Tartalomeltávolítási kérelmek élén a Filestube.com van, több mint 10 millió eltávolított linkkel. De az oldalakon található linkek 95% még így is megvan. Ugyanis a Filestube nem egy letöltő oldal, hanem egy keresőoldal, ami egyszerre több oldalon keres utána (Uploaded.to, Rapidgator.net, Netload.in, 4shared.com, Extabit.com, Turbobit.net, Mediafire.com és még sok más oldal) a beírt kulcsszónak. Jelenleg 562 040 215 link található az adatbázisukban, ami egyelőre gyorsabban nő mint, ahogy a Google a bejelentéseknek eleget téve távolítja el az ide mutató linkeket, pedig a Google tényleg mindent megtesz. Az egész honlapot viszont nem távolítja el a keresőjéből, hiszen nemcsak illegális tartalom lehet az oldalon. Aki nem hiszi járjon utána: http://www.filestube.to

Források:
http://torrentfreak.com/
http://torrentfreak.com/
http://www.google.com/transparencyreport/
http://sg.hu/
http://asva.info/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése