keresés

2013. december 16., hétfő

Reklámmentes tévét kínál az Apple

Az Apple egy olyan szolgáltatáson dolgozik, amivel át lehet ugrani a reklámszüneteket, s így nem kell bosszankodni a tévéműsort folyamatosan megszakító reklámok miatt.
Az új szolgáltatás működésének részleteit egyelőre nem hozta nyilvánosságra az Apple, de az alapelv az, hogy a néző maga dönthesse el, szeretne-e reklámszünetet, vagy nem? Ez utóbbi esetben egy gombnyomásra folytatódik a program. Az Apple kifizetné a kiesett bevételeket a reklámozóknak. A termék nem lenne ingyenes, a cég kiszámolhatta, hogy mennyiért éri meg a termék kifejlesztése, figyelembe véve a kieső reklámbevételt is.


Az Apple ajánlata a reklámozók felé meredeknek tűnik, hiszen - az eMarketer média- és gazdaságelemző oldal felmérése szerint - az Egyesült Államokban az éves tévés reklámpiac  kb. 66 milliárd dollár értékű. Az egyértelműen látszik, hogy a jelenlegi cégvezetőnek, Tim Cooknak nagyon fontos a tévé, a cég már bejelentette, hogy hamarosan piacra lép első televíziós készülékével. Kérdés persze, mennyire drágítja meg a tervezett szolgáltatás az Apple termékét, ill. a hirdetők és tv-szolgáltatók támogatják-e?


Forrás:
businessinsider.com
forbes.com
geekosystem.com
index.hu/kultur
jessicalessin.com
kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése