keresés

2021. március 26., péntek

5G licencdíj bejelentése a Huawei-nél


 Huawei közzétette 5G licencdíját, melynek készülékenként fizetendő összegének felső határát 2,5 millió dollárban szabták meg. A vállalat jogi vezetője szerint ezen tettükkel a befektetők bizalmát szeretnék erősíteni, illetve a nyílt kommunikáció miatt remélik, hogy az amerikai kormány által bevezetett szankciók következményei enyhíthetőek a későbbiekben. 

Minderről Jason Ding, a szellemi tulajdonért felelős részleg vezetője, illetve Szung Liu-ping a vállalat vezető jogi tisztségviselője beszélt a Huawei sencseni online sajtótájékoztatóján. A sajtótájékoztatón részt vett Francis Gurry, a Szellemi Tulajdon Világszervezetének volt igazgatója. Beszédében elmondta, hogy az innováció területén a Huawei világelső, közel kétszer annyi szabadalomkérelmet adott be mint a Samsung. A vállalat 5464 nemzetközi szabadalomkérelmet nyújtott be az előző évben. Az Európai Unió ipari fejlesztési befektetési rangsorában harmadik lett a Huawei 2020-ban és százezernél is több aktív szabadalommal rendelkezik jelenleg, ezáltal mára a legnagyobb szabadalomtulajdonosok között vannak. 

5G hálózat szerepe a kínai-amerikai konfliktusban:

Az 5G jelentése 5. generációs telekommunikációs hálózat, melynek bevezetését Dél-Korea kezdte meg 2019-be. Jelenleg egyre több országban kerül kiépítésre az 5G hálózat, melyben természetesen a Huawei is részt kíván venni. Azonban az Amerika és Kína között zajló kereskedelmi konfliktus kivetüléseként a Huawei egyre inkább ellehetetlenedig az Amerikai Egyesült államokban, illetve az államok nyomása miatt több más országban is. 

Az amerikai kormány korlátozó intézkedései óta,  többek között a kémkedési vádak miatt a kínai cég egyre több befektetőt veszít. egyre többen pártolnak el, több és több ország nem engedi a  vállalatot részt venni az 5G mobilhálózatok kiépítésében. E miatt a sajtótájékoztató célja a befektetők megnyugtatása, illetve bemutatása annak, hogy a korlátozások ellenében is a Huawei még mindig az egyik legnagyobb technológiai vállalat.

Forrás: 

IT café

IT cafe

Wikipedia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése