keresés

2021. március 31., szerda

Bevásárlás és YouTube

2020 őszén a Google és a YouTube összefogtak. Az összefogás célja az volt, hogy a YouTube videókban bemutatott terméket a felhasználó pár kattintással megtudja vásárolni.


Hogyan működik?

A YouTube videós megjelölheti azokat a termékeket (ruha,smink,elektronikai cikkek), amelyek a videójában szerepelnek. Csak annyi a teendőnk, hogy a videó bal alsó sarkában található kosárra kattintunk és a YouTube megjelenít egy listát azokról a termékekről, amelyek a videóban szerepelnek. Ezekről a termékekről további információt tudhat meg a felhasználó és ha tetszett neki az adott tárgy, akkor azt egyszerűen megveheti. A Google olyan algoritmust fejleszette ki, amely automatikusan képes felismerni akár hang alapján a videóban szereplő termékeket, majd azokat listába szedi a felhasználók számára.

 


Jelenleg a funkciót még tesztelik, most még egyenlőre csak az amerikai YouTube előfizetők találkozhatnak vele. A cél az, hogy a platform egy óriási katalógus legyen, ahonnan bárki bármikor vásároljon. A cél eléréséhez ezért nem csak a Google-el kellett összefogni,hanem a Shopify nevű céggel is. A Shopify a világ egyik legfejlettebb e-kereskedelmi megoldása. Már a legalacsonyabb előfizetési díjért is teljes funkcionalitást nyújt -kezeli az értékesítést, menedzseli a készletet, valamint teljes körű online marketing támogatás nyújt minden Shopify webshop tulajdonosnak.-írja a Shopify. A cég nemcsak a YouTube-al működik együtt, integrálódik többek között az Amazon, Facebook, Instagram, Ebay rendszerével is.


Források:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-09/google-tries-to-turn-youtube-into-a-major-shopping-destination

https://hvg.hu/tudomany/20210323_youtube_bevasarlos_funkcio_algoritmus

https://www.shopify.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése