keresés

2021. március 7., vasárnap

MyHeritage Deep Nostalgia

 Mindannyiunk életében előfordult már az, amikor szüleink, nagyszüleink vagy valamilyen hozzátartozónk régi képeket mutogattak nekünk a nagy családi albumban. A megfakult képek egy új találmánynak köszönhetően életre keltek. Persze nem szó szerint kell ezt érteni. A MyHeritage családfakutatással, DNS tesztekkel foglalkozó izraeli csoportja egy új találmányt dobott a piacra. 

Forrás: Myheritage

Hogyan működik a MyHeritage Deep Nostalgia?

A fotók animálásának figyelemre méltó technológiáját a MyHeritage licencelte a D-DI-től, amely a videók újjéápítésére szakosodott. A MyHeritage integrálta ezt a technológiát, hogy animálja az arcokat és kiváló minőségű, valósághű felvételeket készítsen. A Deep Nostalgia funkció számos illesztőprogramot használ. Az illesztőprogram irányítja az animáció mozgásait, így láthatja ősei mosolyognak, pislognak és elfordítják a fejüket.-írja a MyHeritage

Egyesek elképesztőnek, mások furcsának találják ezt az alkalmazást. Sokan a Harry Potter filmekben megjelenő mozgóképekhez hasonlítják, míg másoknak a Black Mirror című sorozat jut eszükbe a találmányról. Mindenesetre elég egyedi és páratlan ez az alkalmazás. A megfakult képek pár pillanatra "életre kelnek" és még arra is lehetőségünk van, hogy elvesztett hozzátartozóinkról készült animált képeket láthassunk. Mindössze annyi a teendőnk,hogy regisztrálunk az oldalra és ezután feltöltjük a kiválasztott képet, amelyet animálni szeretnénk. Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazás tíz fotó erejéig ingyenes, ezután elő kell fizetni a Myheritage csomagjára, amely évente 199 euróba kerül. Az animált képekhez hangsáv sem adható hozzá, hiszen már többször előfordult, hogy híres emberek szájába olyan mondatokat adtak,amik nem hangoztak el.

Forrás:Pinterest, Tauno Guerriller Romeu


Forrás:The Verge, Kim Lyons


Többek nemcsak a családtagokra, hozzátartozókra voltak kíváncsiak, hanem híres történelmi személyekre. Ilyen például Anne Frank, Nikola Tesla,Wolfgang Amadeus Mozart vagy Marie Curie.



Forrás: 

Qubit

MyHeritage

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése