keresés

2021. március 26., péntek

Több száz új munkahelyet teremt a Simens Mobility fejlesztése Budapesten

 A Siemens Budapesti vállalata a Siemens Mobility hatalmas állami támogatással fejleszti vasúti szoftvereket készítő részlegét. Az új beruházás 120 új munkahelyet ígér a kutató/fejlesztő részlegen. 

 Szijjártó Péter elmondta, hogy a kötött-pályás közlekedés digitalizációját támogató projekt keretében 816 millió forintot invesztál a kormány a fejlesztésekbe. 

Munkaerő/munkahely problematika:

A magyar kormány egyre több vállalat fejlesztésébe fektet be, hogy munkahelyeket teremtsen az országban. Nagyon fontos lenne, különösen a specifikus tudást követelő ágakban az elhelyezkedési lehetőség, mivel nagyon sokan hagyják el az országot a számukra megfelelő munkahelyek hiánya miatt, illetve a magasabb munkabérekért.

Siemens szerepe a munkaerő itthon tartásában: 

A Siemens német székhelyű globális nagyvállalat, mely az automatizálás, a digitalizálás, a villamosítás területén tevékenykedik az iparban. Ezen felül részt vesz az energia-előállításban és az orvosi diagnosztika területén is jelen van. Több vállalattal rendelkezik világszerte, így Magyarországon is. Ludvig László elmondta nagy volt a verseny a beruházásra a cégcsoportban, mivel Magyarország jelentős partner a Siemens számára. A Siemens Mobility Kft.-t 2017-be alapították Budapesten. A vállalat nyeresége az utóbbi két üzleti évben 577 millióról 1,846 milliárdra emelkedett. 
Az új munkahelyek a vasúti szoftvereket gyártó részlegben lesznek a fejlesztés keretében, a részleg jelenleg 30 projektet visz.  Ebben a részlegben előreláthatólag 120 új munkahely fog teremtődni. Egy nemzetközi nagyvállalat jobban meg tudja fizetni a munkaerőt, ezáltal az országban tarthatóvá válik a munkavállaló. 

Fejlesztések:

A vállalat három fejlesztésben kívánja hasznosítani a kapott támogatást. 
A fejlesztések a következők lesznek:
Támogató információs rendszer  fejlesztése mely hozzájárul a járművek vezető nélküli működéséhez, meghibásodásokat előre jelző diagnosztikai rendszerek, melyek az üzembiztonságot hivatottak támogatni. Illetve az integrált tervezhetőséget elősegítő egységes vasúti infrastruktúra létrehozása lesz a harmadik fejlesztés, amely az állami befektetésből megvalósul. 
A Siemens Mobility vállalat fejlesztéseivel igyekszik a kötött-pályás közlekedés nagy fokú digitalizációjának megvalósítására Budapesten. A jövőben, a megvalósult fejlesztések után még több projektet lesz majd képes vinni a részleg, illetve fejleszteni a meglévőket is. 


Forrás:

IT café


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése