keresés

2021. március 7., vasárnap

A régi képek új formában

Az izraeli MyHeritage cég legújabb fejlesztése, hogy a régi fotókból is mozgóképet készít. Animálja az arcokat, egy új és bámulatos technikával. 

Sok kérdés tevődik fel, hogy milyen veszélyeket rejt ez az új technika, mennyire lehet kivédeni a csalásokat, amelyek ezen applikáció által jönnek majd létre. A cég eredeti terve a Deep Nostalgiával, hogy a régi családi képek animálása által a nosztalgiázás, visszaemlékezés még színesebb és élethűbb legyen.

MyHeritage rövid ismertetése

A cég elsősorban online családfakutatással foglalkozik. Nagyjából fél éve jelent meg a Photo Enhancer nevű szolgáltatásuk, ami a létező legjobb fényképminőség-javító. Az alábbi rövid videó ezt mutatja be. Az alkalmazásról itt bővebben olvashatnak.



A MyHeritage foglalkozik még DNS-tesztek elvégzésével, amely kideríti, hogy a Föld mely régióiból származik az illető. Az oldalukon erről is lehet részletesebb, pontosabb információkat találni. Adatbázisaikban több milliárd rekord van, többek között történelmi feljegyzések, akár egy név alapján is sok mindent megtudhat az érdeklődő. A cég egy hatalmas nemzetközi nyilvántartással dolgozik. Blogukon több érdekesség is olvasható.

Deep Nostalgia

Legújabb alkalmazása a MyHeritage cégnek a Deep Nostalgia, amely animálja az arcokat a régi családi fotókon is. A felhasználóktól elég megosztó véleményeket kapott. Egy Twitter bejegyzés szerint sokan Black-Mirror szinten ijesztőnek tartják, míg mások a deepfake leghasznosabb felhasználásának. Az alkalmazás használata regisztrációhoz kötött. Még ingyenesen elérhető, de a cég szeretné majd a fizetős szolgáltatásai közé sorolni. A cég kihangsúlyozta, hogy szándékosan nem teszik lehetővé a hangsáv hozzáadását, így elkerülve a deepfake technológia egyik leggyakoribb támadási lehetőségét, ami az, hogy ismert személyekkel olyan mondatokat szólaltatnak meg, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

Babits Mihály és Ady Endre animált fotói (forrás: Qubit.hu)


Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése