keresés

2021. március 29., hétfő

Videó beszélgetés Putyinnal? Akár ez is lehetséges

 

„- Kivel chatelsz?”
„- Csak Vlagyimir Putyinnal, de mindjárt érkezik videóhívásba Elon Musk is, nem jössz te is?”
Ugye milyen furán hangzik ez a beszélgetés? Pedig valami hasonló van éppen készülőben. Mostanában nem is lehet úgy híreket olvasni, hogy Elon Musk neve ne merülne fel. Általában Twitteres megnyilvánulásai kavarnak nagy port, mert amire  a voksát leadja azt az emberek hamar felkapják, hiszen „mégis csak is ezt használja ő is."

De miről is van most szó pontosan?

A Clubhouse tavaly decemberben indult meg a hódító hadjáratára, azóta több mint tízmillióan letöltötték le az alkalmazást. Az alkalmazás egyenlőre csak csak az Apple mobilos webáruházán érhető el és meghívóval lehet csak belépni, ezzel is érezhetjük az exkluzivitását a dolognak.

Egy szó mint száz, sajnos most még nem diskurálhatsz Vlagyimir Putyinnal a globális felmelegedésről, vagy Elon Muskkal a SpaceX projektjéről.


A Clubhoust Paul Davison és Rohan Seth alapítottam, mindketten régi motorosok a techvilágban, így a terepet ismerve vágtak bele a vállalkozásukba. Az alkalmazás lényege, hogy szobákat tudnak létrehozni a felhasználók, amelyekben hívást tudnak kezdeményezni, ezeket a szobákat a létrehozójuk tudja moderálni és az újonnan becsatlakozók pedig kézfeltartással tudják jelezni, ha kérdést szeretnének feltenni.

Eddig ez pont úgy hangzik mint akármelyik Zoom vagy Discord beszélgetés, nem?

A különbség abban rejlik, hogy itt a beszélgetések linkjei bárki számára hozzáférhetőek és így tényleg akárkinek a beszélgetésébe beléphetünk. Ennek meg is lett a következménye, Kínában ugyanis nagyon hamar nagy népszerűségre tett szert, mivel az emberek olyan dolgokat is meg tudtak vitatni ezen a platformon keresztül, amit amúgy nem tudtak volna, köszönhetően a kínai internet szabályozásoknak. Az alkalmazást ezt követően be is tiltották.

Valami a Facebook helyett?

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése