keresés

2021. március 15., hétfő

Mozgógép készítése fotókból a MyHeritage-el

A MyHeritage már a Photo Enhancer nevű fénykép javító szolgáltatással is felhívta magára a figyelmet, most pedig bemutatta legújabb szolgáltatását a Deep Nostalgia-t, mellyel lehetőségünk van régi fotókból mozgóképeket készíteni, így akár rég elhunyt szeretteink arcképét is animálhatjuk. Nem arról van szó, hogy a fényképek úgy követik egymást mint egy prezentációban, hanem valóban megelevenednek az arcok a fotókon.

A programról

forrás: businesswire.com
Sokan bizarnak és ijesztőnek tartják az új alkalmazást, mások viszont a deepfake legjobb felhasználási lehetőségének. A Deep Nostalgia regisztráció után már ingyenesen elérhető. A program fejlesztői úgy gondolják, hogy az új technológia segítséget jelent majd az oktatási intézmények, múzeumok számára is. Sokkal érdekesebbé tehetik a diákok és más emberek számára a történelmi személyeket. A Deep Nostalgia a mesterséges intelligencia és a mélytanulásos algoritmus segítségével alkossa meg a képeket. A szoftver előre elkészített videókból választja ki a legmegfelelőbb animációt a képhez.

A cég célkitűzése

A szolgáltatást kifejlesztő izraelita cég, a D-ID célkitűzése, hogy a feltöltött képek és videók az arcfelismerő algoritmusokkal beazonosíthatatlanok legyenek. A Deep Nostalgia a visszaélések elkerülése érdekében a programot úgy alkotta meg, hogy a mozgóképekhez ne lehessen hangot csatolni, mivel a technológiát sokszor pont azért támadják, mert ismert személyek szájába adnak olyan mondatokat, amelyek valójában nem hangzottak el.

Hogyan működik a program?

A Deep Nostalgiával egy fotó animálását lehet egyszerre megcsinálni. Ha egy képen több alak is látható, akkor egyszerre csak az egyiket lehet animálni. Ha szeretné kipróbálni a Deep Nostalgiát, megteheti a MyHeritage webhelyen.  

forrás: blog.myheritage.com
A regisztrálók öt ingyenes animációt kapnak. Az ingyenes regisztrációt követően bármilyen fotó feltölthető, majd a 
program automatikusan kijavítja a fotót és elkezdi az automatizálást, majd gif-et készít belőle. A képek és videók ezután már könnyen letölthetőek a MyHeritage oldaláról.




A szolgáltatás webhelye IDE kattintva érhető el.

Forrás:

qubit.hu A régi családi fotókból is mozgóképet készít a MyHeritage új online eszköze


designboom.com A MyHeritage bemutatja új Deep Nostaliga funkcióját, amely a régi fotókon lévő arcokat animálja

blog.myheritage.com






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése