keresés

2021. március 15., hétfő

Szerkesztés engedélyezése a Google térképben


forrás: Google
A napokban jelent meg a cikk a HVG oldalán, hogy új funkciót tesz közzé a Google a Térkép alkalmazásban, így a felhasználók is tudják majd szerkeszteni a térképet a Google utólagos jóváhagyásával. Ez a lehetőség 80 országban lesz elérhető hamarosan.

A változás oka

A Google tulajdonképpen folyamatosan fejleszti az alkalmazást, mindig aktualizálja, hogy a lehető legfrissebb adatokat tartalmazza. Azonban nem minden adat és helyszín pontos így sem teljesen. Emiatt döntött úgy a cég, hogy megengedi a felhasználóknak, hogy szerkeszthessék és tökéletesíthessék a térképet

Szerkesztési lehetőségek

forrás: HVG

Lehetővé teszi majd, hogy a lehető legfrissebb képeket tudjunk feltölteni helyszínekről, amikhez szöveges leírást is hozzá lehet majd fűzni, hogy például a közeli vendéglátóhely milyen jelenleg, például az étteremnek van-e kert helyisége vagy el lehet-e az épület helyiségén kívül is fogyasztani a rendelt ételt vagy milyen változás történt az étteremnél. A frissen felrakott képnek köszönhetően, ha megváltozott egy épület kinézete, és másképp néz ki újabban, akkor más is könnyen megtalálhatja majd, aki keresi vagy épp arra jár. 

Emellett lehetőség lesz arra is, hogy kisebb változtatásokat tegyünk majd. Többek közt arra, hogy ha megváltozott egy utca neve, akkor azt tudjuk majd jelezni, vagy ha a közlekedési irány változott meg. Meg azt is, ha egy utca nincs feltüntetve a térképen akkor a szerkesztő segítségével lehet majd azt is jelezni. 

Hogyan is fog működni ez és hol lesz elérhető?

Annak érdekében, hogy ne lehessen csak úgy bármit változtatni, mindez úgy fog történni, hogy aki az új információt teszi fel, mielőtt véglegesen jóváhagyja a Google le ellenőrzi az adatokat, hogy tényleg helyesen lettek azok közölve. Így fogják majd a trollkodókat kiszűrni, hogy azok ne tudjanak majd könnyen becsapni másokat. 

A képes funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, a másikat pedig 80 országban fogják közzétenni.

Szerkesztési lehetőség előnye és hátránya

Ezt a lehetőséget igen előnyösnek tartom, mert korábban volt, hogy valamit azért nem találtam meg, mert már másképp nézett ki az épület, amit kerestem, vagy az utcát, aminek a nevét megváltoztatták és még nem volt jelezve valamiért a térképen. Úgy gondolom, hogy ilyen szempontból nagy előny lesz ez a lehetőség. Viszont fennáll az a lehetőség is, hogy sokan fognak majd szerkeszteni és a Google lassan fogja jóváhagyni a változtatásokat, ami jó ideig eltarthat majd. De ígyis mindenképpen jó lehetőségnek tartom ezt és bízom abban, hogy minden sokkal könnyebben lesz megtalálható a térkép segítségével. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése