keresés

2015. december 7., hétfő

A legnagyobb társadalmi igény: a pornó

A pornó oldalak az internet 30%-át teszik ki.


Az N2H2 adatbázisa szerint 1998-ban még csak 14 millió pornó oldal létezett, de 2003-ra már elérte a 230 milliót is, 2005-ben pedig már a 400 millió felett járt. Jelen pillanatban már nem mérik mert egyszerűen lehetetlen számon tartani. 2006-ban havi szinten 72 millión kattintottak valamilyen pornó oldalra és ez a szám minden évben a négyzetére emelkedik.

Látogatókban nincs hiány


Körülbelül minden másodpercben 28 ezren kattintanak pornóoldalra és másodperceként 3000 dollárt költenek el ott. Az amerikaiak közül 40 millión látogatnak rendszeresen valamilyen pornó oldalt és közülük minden harmadik látogató nő. A világ napi e-mail forgalmának 8%-a, azaz körülbelül olyan két és félmilliárd tartalmaz pornógráfiát. Naponta pedig körülbelül 68 millió keresés irányul felnőtt tartalomra. A "porn" és a "sex" szavak ma a leggyakrabban használt kereső kifejezések. Legtöbb esetben valamilyen kéretlen reklámon keresztül jutnak el az internet felhasználók valamilyen pornóoldalra, és ilyen módon jutnak el a gyerekek is először pornóoldalakra. Átlagosan a fiatalok 11 éves koruk környékén találkoznak először pornóval ily módon. Aki pedig önszántából nézeget valamilyen pornót, azoknak a 20%-a teszi mindezt munka közben.


Mobil vagy számítógép?


Az okostelefonok megjelenésévél és elterjedésével ma már nem csak számítógépen néznek pornót az emberek hanem telefonon is. A Pornhub nevezetű oldal tavaly megosztotta statisztikáit, amiből kiderült, hogy a tavalyi nézettségnek csak 44-45%-a érkezett számítógépről, vagy notebookról, ami szerint többen néztek okostelefonról vagy tabletről pornót. Ezen belül is megállapítható hogy az androidos felhasználók 10%-kal több pornót néznek mint az Apple felhasználók, persze ez következhet abból is, hogy az Apple készülékkel rendelkezők más oldalakat preferálnak. A Pornhub statisztikái szerint tavaly 79 milliárd látogató "érkezett".

Már nem a tévé a legnépszerűbb


A pornográf tartalmakat nem is olyan régen szinte még mindenki a televíziós készülékeken nézte, de az elmúlt időkben viszont értelemszerűen a számítógépeken és a hordozható kütyükön, illetve a játékgépeken is felbukkant
A PornHub által nyilvánosságra hozott legfrissebb statisztikák szerint 2014-ben bőven akadtak olyan emberek, akik például meglepő módon Windows NT operációs rendszerű számítógépen, BlackBerry telefonon, illetve Nintendo 3DS hordozható játékgépen néztek pornót. 
A PornHub adatai szerint a számítógépen pornót nézők 62,4 százaléka Windows 7-et használ, 16,2 százalék a Windows XP-t, és nem sokkal maradnak el tőlük a 14,4 százalékkal Windows 8-at használók. Okostelefonon 48,3% valamilyen androidos készülékről fogyaszt pornó tartalmakat, 40,6% az iPhone-osok aránya, míg a Windows Phone tábor jóval lemaradva csak 2,3 százaléknál tart. A tableten pornózók 77,4 százaléka iPadet használt, míg az androidosoknak csak a 21,5%-a. Konzol-fronton a 45,8%-kal a PlayStation 3 vezet, utána pedig a 41,4%-kal az Xbox, illetve a 6,4% Nintendo Wii áll a harmadik helyen.


A legjobb üzlet


2005-ben az iparág bevétele meghaladta a 12 milliárd dollárt, 2006-ban pedig 97 milliárdnál tartott. A nyereség is igen kedvező ebben az iparágban, a befektetések mindig megtérülnek, míg a kiadások nem rúgnak magasra. Ennek az iparágnak a forgalma nagyobb mint a Microsofté, Apple-é, Amazoné, eBayé összesen együttvéve. Az éves bevétel az USA-ban a pornóból összesen 3 milliárd dollár az egész világon pedig 5 milliárd dollár.

   

A játékok miatt lappang a pornó


Bár a tavalyi bevételek elég szép eredményt mutattak, azonban az idei év mást mutat. Több olyan játék is megjelent idén, ami miatt a pornó visszaesett. Ezek közé tartozik a réges-régóta várt Fallout 4. A PornHub saját adatai szerint hatalmasat esett a pornóoldal látogatottsága aznap, amikor a Fallout 4 című videojáték megjelent. A statisztikák szerint hajnalban jött az első nagy lejtő a többi naphoz képest. A grafikonon jól látható, hogy hogyan változott az aznapi látogatottság:


Mint az jól látható az ábrán, másnap már ismét visszaállt a rend, és a játékosok is szakítottak egy kis időt a "felnőtt YouTube-ra".

Kínában nincsen internetes pornó


Mint tudjuk Kínában sok pénzt és energiát fordítanak az internet cenzúrására, így nem meglepő, hogy internetes pornót sem nézhetünk Kínában. A politikai tartalom mellett a pornót is szűrik, sőt egyenesen tiltják. A világ pornóoldalaiból csak nagyon kevés érhető el Kínából, de azok is csak valamilyen trükkös megoldás esetén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése