keresés

2015. december 7., hétfő

A Vatikán kinyitotta kapuit az Instagramnak

Az Instagram felhasználók körében már ismert az #empty kezdetű címke. Számos gyönyörű múzeum és galéria nyitotta már meg kapuit közismert és kedvelt Insta fotósok előtt ezen kezdeményezés keretei között. Ilyenkor a szerencsés felhasználók exkluzív betekintést nyerhetnek különböző intézményekbe nyitvatartási időn túl, az ott készített képeket pedig megoszthatják követőikkel a weben. 

   

#emptyvatican


A közkedvelt sorozat legújabb eseményét a Vatikán hirdette meg. Néhány népszerű instagrammernek engedett privilegizált hozzáférést a Vatikáni Múzeumok (üres) belső tereihez. Ez tökéletes alkalmat adott az internetes hírnévre lelt fotósoknak - akik amúgy többnyire újságírók, régészek vagy éppen diákok elsődleges munkájukat tekintve - hogy gyönyörű képeket készíthessenek a zavaró tömeg hiányában. Egyetlen feladattal lettek ellátva: a képeket meg kellett osztaniuk a közösségi hálón méghozzá az #emptyvatican hashtaggel megtoldva. Végeredményül elképesztő fotókat kaptunk a Vatikáni Múzeumok belsejéről, oly módon, ahogy azt a többségünk még nem láthatta. Olyan népszerű fotósok vehettek részt a különleges túrán, mint mattego, helium_tea és davidpinto_.

Az esemény hátterében


A kezdeményezés célja valószínűleg az érintett múzeumok és galériák népszerűsítése, ugyanakkor a Vatikáni Múzeumok (vagy például a New York-i Metropolitan Museum of Art) nemigen szorul segítségre a látogatók számának növelésében. Ezek a látványosságok ugyanis még mindig rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Mindenesetre a csodás képekben bárki gyönyörködhet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése