keresés

2015. december 6., vasárnap

Olvasottság számláló Facebook módra

Sokan a Facebookot úgy tekintik mint egy fajta népszerűségi indikátor. Legyen ez a képek alatti lájkok vagy ismerősök száma. Ez a dolog nagyon emberfüggő van aki erre használja, van aki csak kommunikációra vagy egyéb tevékenységre. Esetünkben egy programhibáról lesz szó, amely megmutatta mennyire népszerűek a posztjaink. 

Ez a programhiba októberben jött elő amelyet hamarosan kezeltek is. Hasonlóan ahhoz, ahogy a videók alatt mutatja a Facebook a megtekintések számát, úgy igaz volt most ez bármilyen publikációra vagy videóra. Persze így az emberek rájöttek, hogy mennyire népszerűtlen a megosztott tartalmuk egyes ismerősükhöz vagy híresebb cikkhez képest. 

Előfordulási helye...
Ez az idegesítő programhiba a Facebook mobilos weboldalán volt jelen. Nem érintette egyáltalán a számítógépes platformot, sem a hivatalos applikációt. A Facebook hitelesítette a programhibát, azt mondták, hogy dolgoznak az ügyön és hamarosan minden visszaáll a régi állapotba. A megtekintési számláló csak megosztott vagy posztolt linkek és néha képek alatt volt látható. 

Nincs tervben ilyen szolgáltatás 
A Facebook nem tervezi ennek a programhibának a későbbi szolgáltatássá építését. Nem szeretnék, ha az emberek láthatnák a megtekintési számadatokat. Ezt gondolhatjuk, hogy jó okkal teszik, hiszen a tartalmak megosztása lehetséges, hogy nagy számmal csökkenne ha az emberek észrevennék, hogy amit posztolnak nem érdekelnek szinte senkit. 

A régi nóta
Más oldalak tulajdonosai és médiai szervezetek több évig ugyan ebbe a hibába estek a Facebookkal kapcsolatban. Sok mindent belefektettek a hirdetésbe és reklámozásba, csak hogy a közösségi háló megfizettesse velük az árát. Persze a megcélzott emberek kisebbségét sikerült csak elérniük vele. Fontos emlékeznünk arra, hogy csak a Facebook "dönti" el, hogy miket látunk a kezdőlapon. 

Forrás: The Verge


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése