keresés

2015. december 13., vasárnap

TextNinja

Életeket menthet

Visszatartja az értesítéseket

A leggyakoribb autós balasetek száma sms-ezés, messengeren való beszélgetés,vagy bármelyik csevegőt használó sofőrök okozzák (legalábbis Amerikában). Hiába tudjuk hogy rossz ötlet sms-t írni vezetés közben,azért is csináljuk, hogy miért? Pszichológia oka van,mégpedig azért mert nem akarunk semmiről lemaradni a mostani rohanó életmódban... A TextNinja egy kicsi bluetooth készülék,amely érzékeli ha beszállsz a kocsiba,és automatikusan aktiválja magát a készüléken. Ezalatt minden értesítést lenémít,és egyelőre megírt üzenetet fog küldeni azoknak akik éppen keresnek.


Motiváció

Az ember természetéből fakadóan kompetitív, így a legtalálékonyabb dolognak tartom, hogy a készülék méri a távolságot amit haladt a sofőr telefonozás nélkül, és így öveket nyerhet el. Ha elérjük a fekete-övet,akkor egy kitüntetést is nyerünk arról hogy telefonmentes sofőrök lettünk, és még rengeteg ajándékot is nyerhetünk. Úgy hirdetik az egészet mint az ALS Icebucket-et,szóval kihívás elé helyezik az embereket, amely akár be is jöhet, és hátha erre is mindenki rákattan és csinálni fogja.


A megjelenése valószínűleg a következő év elején lehetséges,mivel ez is Kickstarteres ötlet,így reméljük sikerül nekik. A vezetés közbeni telefonozás komoly probléma napjainkban. Kétszer annyi balesetet okoz mint az alkohol.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése