keresés

2015. december 1., kedd

Új mém születése

Néha előfordul hogy eléggé felkapnak egy fotót ami megjelent az interneten az emberek és ilyenkor megszülethet egy új mém. Nemrég történt ugyanis, hogy madárvédőket vertek el, mondjuk úgy, hogy jó földmunkás emberek. Sok kérdés felmerülhet a fotó láttán...


Először is mi történik itt? Ugyanakkor miért van kisgatyában egy ember lapáttal a kezében? Miért kapaszkodnak a többiek abba az elszáradt kóróba?
A fotót egy hírügynökség fotóriportere készítette. A kép Délnyugat-Franciaországban készült, ahol éppen a Madárvédő Ligának hat aktivistája tevénykedett. Pintyvédő akcióra készültek. Azt látni, hogy nehezítő tényezők tömkelege hátráltatta munkájukat.


Az itt élő pintyekre természetesen elég sok embernek fáj a foga. Bár sok pintyfogó ketrecet bár nem találtak, de az ott élő és rájuk vadászó fecske gatyás úriember egyből intézkedett az ügyben.
A madárvédők végül csendőri segítséget kértek és visszaszereztek egy kamerát amit fecskés úriember és barátja eltulajdonított. Az akció végül sikeresen zárult és 20 pintyet sikerült megmenteniük.

És hogy lesz ebből mém?


Hát először is fel kell fedezni ezt a hírt, hogy fel lehessen kapni. Aztán megjelenik néhány photoshoppal bűvészkedő fiatalember, és látva a kép humorosságát, és a képben lévő potenciált, egyből lecsap rá. És ilyenkor születnek ehhez hasonló képek:


Gyalog galopp, mert miért ne? Megvan az ikonikus jelenet amikor Arthur király beszélget a parasztokkal, hogy ez az ő földje és ő a királyuk?


Ha már úgyis lapát van nála akkor miért ne építhetne egy homokvárat... Egy ekkora lapáttal...


És amikor kombinálnak már egy ikonikussá vált  mémet, egy újjal. Legalább a rendeltetése a menekülő kislányos mémnek helyénvaló.


És ha már úgyis karácsony előtt érkezik a Star Wars új epizódja, akkor miért ne legyen fénykard? Az ébredő erő, ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése