keresés

2021. április 9., péntek

"Koronavírus járvány és digitális tanulás a gyerekek szemével - Kreatív pályázat"

Már több hónapja digitálisan folyik az oktatás az iskolákban. A pályázat célja, hogy a gyerekek megmutathassák, hogy mi az amit szeretnek az online oktatásban, mi az amit nem, és mi az amit a  leginkább hiányolnak a jelenléti oktatásból.

A pályázat előzményei

forrás: hirek.prim.hu
Az Epson kreatív pályázatot hirdetett az általános és középiskolások számára. A közelmúltban az UNICEF készített egy felmérést, melyben több tízezer gyerek vett részt. A felmérésből kiderült, hogy a járvány hatására nőtt a gyerekek szorongása, a jövővel kapcsolatban való bizonytalansága és a szülők is feszültebbek lettek. Ez a bizonytalanság negatív hatással van a gyermekek viselkedésére és pszichés állapotára. Sok gyermek érezte úgy, hogy nem kap elég segítséget és támogatást a jelenlegi helyzettel való megküzdésben. Az érzéseiket viszont nagyon nehezen vagy nem is tudják megfogalmazni, ezért jött  az ötlet, hogy szavak helyett valamilyen kreatív formában mutassák meg érzéseiket. 

Kik és mivel pályázhatnak?

A pályázaton csak osztályok vehetnek részt. A cél az, hogy a gyermekeknek ez csapatmunka és közösségi élmény legyen. Még ha a személyes találkozást nem is pótolja, talán enyhíti az elszigeteltség érzését. 

forrás: brettyohir.hu

Pályázni lehet rajzokkal, videókkal vagy akár képregényekkel is. Bármilyen offline vagy digitális
eszköz használható (ceruza, fotó stb.) A pályázatra beküldött művek lehetnek viccesek vagy komolyak, a zsűri a kreativitás fogja értékelni és a lényeg az, hogy egy-egy osztály diákjai együtt készítsék el a pályamunkákat. 

A diákok három korcsoportban indulhatnak:
a legjobb alsó tagozatos pályamű (1-4. osztály)
a legjobb felső tagozatos pályamű (5-8. osztály)
a legjobb középiskolás pályamű (9-13. osztály)

Amit a beadandó anyagról tudni kell

  • A pályázatot a pedagógusnak kell beküldenie a epsonpalyazat@next9.hu email címre
  • Egy osztály csak egy pályamunkát küldhet be.
  • A vieó  minimális és maximális hossza 10-90 sec.
  • Offline készített pályamunka esetén fontos, hogy csak jó felbontású (1280-720 képpont) szkennel vagy fotózott képet fogadnak el.
A győztesek mindhárom kategóriában 200.000 ft-os támogatást nyernek osztálykirándulásra, valamint egy Epson nyomtatót vagy projektort.


A pályaművek beküldési határideje: 2021. április 25.



Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése