keresés

2017. november 22., szerda

Használd te is a Pinterestet

Regisztráció
Az oldalt a pinterest.com webcímen lehet elérni. A használatához regisztráció szükséges. Ez többféle módon lehetséges: Facebook-kal, Google-lal vagy e-mail címmel.
Ha ez megtörtént a következő lépés, hogy kiválassz öt olyan témakört ami téged a legjobban érdekel. Válassz a lehetőségekből amit felkínál és már kész is.


Saját tábla létrehozása
Válassz ki egy olyan képet ami tetszik, kattints rá majd nyomj a mentés gombra. Ezután felajánl neked tábla név lehetőségeket, de te is adhatsz a táblának nevet. Utána eldöntheted, hogy a táblád titkos (ha erre állítod rajtad kívül senki sem fogja látni) lesz-e. Rákattintva a létrehozás gombra már kész is.
Ha rákattintasz a saját profilodra a jobb felső sarokban, akkor megjelennek a saját tábláid. Itt tudod a tábláidat szerkezteni.



Hogyan keress a Pinteresten?
Keresés kategórián belül: Jobb felső sarokban van a három vízszintes vonal, ott lehet megtalálni a kategóriákat. A "Saját képfolyam" a saját főoldalad, ahol csak az látszik, akit bekövettél. A Népszerű a népszerű pineket tartalmazza. Az Összes kategóriában szó szerint minden van, a legújabbak. Utána jönnek a kategóriák: Ajándékok, videók, autók....stb.

Keresés kulcsszóra: A Keresés mezőbe be lehet írni címszavakat is, amelyekre keresni szeretnél. Legyen rövid és tömör és szerencsésebb angolul írni.

Keresés kapcsolódó képekre, táblákra: Ha megtetszik egy kép, akkor rákattinthatsz, és még több infót megtudhatsz róla. Megnézheted, honnan pinelték, el lehet menteni magamnak, lehet hozzá kommentelni és a kép alatt kihozza a kapcsolódó pineket.

Saját képek feltöltése
A képernyő jobb alsó sarkában találsz egy szürke kört benne egy plusz jellel. Ha rákattintasz több lehetőséget is felajánl. Az egyik hogy saját magad által készített képet, saját gépről. Ilyenkor adj nevet is a képnek. A másik lehetőség, hogy más weboldalakról tudsz képet feltölteni. (Ha ezt választod, ne vedd ki a linket a kép leírásából, hiszen ezzel szerzői jogokat sértesz.)
Ezek az információk mind a számítógépes felületre vonatkoznak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése